Από την Διώνη στην Έδεσσα και Νάουσα

Από την Διώνη στην Έδεσσα και Νάουσα

O Πολιτιστικός και Λαογραφικός Σύλλογος Διώνης διοργάνωσε 2ήμερη εκδρομή στην Έδεσσα- Λουτρά Λουτρακίου (γνωστά ως Πόζαρ)- Άγιος Νικόλαος Νάουσας, σε συνεργασία με το Ταξι­δωτικό -Τουριστικό Γραφείο “Βεργίδης Tours”.

Η εκδρομή που πραγματοποιήθηκε στις 11 και 12 Σεπτεμβρίου, πραγματοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία καθώς ξεκίνησε με τις ευλογίες του Πατέρα Δημητρίου -και τα όμορφα ανέκδοτά του που μας ψυχαγωγού­σαν σε όλη τη διάρκεια του ταξιδιού, ενώ «ψυχή» της εκδρομής ήταν και η πρόε­δρος του συλλόγου, Ευγενία Κουκουβέτση.

Με ενδιάμεσες στάσεις στην Μουσθένη και στην Χαλκιδόνα, καθώς και στην Έδεσα για περιήγηση στους καταρράκτες και το σπήλαιο (όπου και φωτό), συνεχίσαμε για Αριδαία όπου και κάναμε μπάνιο στα ιαματικά λουτρά, ενώ το απόγευμα της πρώτης μέρας τακτοποιηθήκαμε για διαμονή – διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο «Γαλαξίας».

Τη δεύτερη μέρα (Κυριακή), μετά το πρωινό, επισκεφτήκαμε για μπάνιο τη λουτρόπολη Λουτρακίου και πιο γνωστή ως Πόζαρ και στη συνέχεια μεταβήκαμε στη Νάουσα και στο Άλ­σος του Αγίου Νικολάου, εκεί  όπου πηγάζει το ποτάμι «Αραπίτσα» κι  όπου  πραγ­ματοποιούνταν το «3ο Trail  Νάουσα- Βέρμιο», με συνδιοργανωτές την Περιφερειακή Ενότητα Ημαθίας, το Δήμο Νάουσας και το Σύλλογο Νάουσας.

Η εκδρομή μας έκλεισε με αναμνηστική φωτογραφία στο Άλσος Αγίου Νικολάου και στο μνημείο.

Η «Θρακική Αγορά» ήταν εκεί και εύχεται παράλληλα στο νιόπαντρο ζευγάρι Χα­ράλαμπου Βλαχόπουλου και Ευγενίας Κουκουβέτση, «Βίον Ανθόσπαρτον» !

Νίκ.Ντ.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό