Από το face control στο μπάχαλο του κορώνα

Από το face control στο μπάχαλο του κορώνα

Από το face control στο μπάχαλο του κορώνα

Ήταν κάποτε το φασιστικής έμπνευσης face control με ψευτοπαλληκαράδες έξω διάφορα μαγαζιά να αποφασίζουν ποιος θα μπει και ποιος όχι, οπότε με τον τυχαίο περιορισμό εισόδου, απλώς και κατά παράβαση κάθε σχετικού νόμου, αύξαναν, κατά την άποψη τους, το κύρος του μαγαζιού. Το καταφανώς παράνομο μέτρο, ατόνησε και εγκαταλείφτηκε παγκοσμίως για κοινωνικούς και οικονομικούς λόγους, ειδικότερα δε στην Ελλάδα, με την κατάρρευση της οικονομίας και από το γεγονός ότι στα μαγαζιά άρχισαν να κυνηγούν μύγες λόγω απουσίας πελατείας. Και όμως, στη χώρα μας, ελάχιστοι είχαν διαμαρτυρηθεί και όποιοι το έκανα, χαρακτηρίστηκαν γραφικοί, καθώς «πήγαιναν κόντρα στο ρεύμα». Για το επίσημο κράτος, ούτε λόγος, άλλωστε διαχρονικά το κράτος παπατζής ήταν και παραμένει. Που να κατανοήσουν οι δήθεν αρμόδιοι ότι κατέχοντας άδεια παροχής υπηρεσίας, δεν μπορείς να την αρνηθείς αν δεν σου αρέσει η φάτσα κάποιου. Σήμερα και με αφορμή τον κορώνα, ένα νέο ιδιότυπο face control απλώνεται ανά την χώρα, αφού πιτσιρίκια, κλητήρες, διάφοροι παπατζήδες, υποδυόμενοι την αστυνομική αρχή και τα φασιστικά περί ταυτοπροσωπίας σχετικής αστείας ΚΥΑ, κάνουν έλεγχο αστυνομικής ταυτότητας. Και πάλι, κανείς σχεδόν δεν μιλάει. Τουλάχιστον ο Χατζηχρήστος στην γνωστή ασπρόμαυρη ταινία ήξερε τι έλεγε, αναφέροντας πως «η αστυνομία μας τις βγάζει τις ταυτότητες, η αστυνομία μας τις ελέγχει». Προσοχή, όταν κάτι το υπογράφουν υπουργοί, το λέει η τηλεόραση και το προπαγανδίζουν πάσης φύσεως τηλεαστέρες της κακιάς ώρας, δεν πάει να πει πως είναι και νόμιμο. Αλλά, σιγά μην σκίσουν το καλτσόν οι αρμόδιοι για να πάνε κόντρα στο ρεύμα.

ΠαΣοΚ γεννιέσαι, δεν γίνεσαι…

Πασοκάρα εμπνέεις, οδηγείς, αλλά μόνο τους ορθόδοξους. Οι ιμιτασιόν, κακά αντίγραφα είναι. Δια τούτο, σιγά που έκαναν φάουλ οι του τοπικού Σύριζα που χόρεψαν με ρίψεις χαρτοπετσετών εν μέσο πανδημίας και οικονομικής δυσπραγίας, με μπροστάρη και τον τοπικό βουλευτή. Ξέρετε τι είναι να επανέρχεται ένας Παπανδρέου στο πολιτικό σκηνικό και να οδεύουμε προς αποκατάσταση του ονόματος (brand name) ΠαΣοΚ; Πώς να πείσεις τους περιστασιακούς σου ψηφοφόρους ότι σε κάτι σαν ΠαΣοΚ έχουν έρθει και θα βρουν ότι λαχταρά η ψυχή τους, για αυτό και δεν χρειάζεται να επιστρέψουν στον ορθόδοξο πολιτικό σχηματισμό που δίδαξε πολιτικό πολιτισμό σε οικογενειακά κέντρα δια οικογενείας; Απλά, προσπαθώντας να κάνεις και εσύ τα ίδια. Αλλά δεν είναι τόσο απλό. ΠαΣοΚ γεννιέσαι, δεν γίνεσαι… Ο ορθόδοξος Πασόκος, με γραβάτα στην εκκλησιά, με γραβάτα στην παρέλαση, με γραβάτα και στα μπουζούκια. Αλάνια με Αρμάνια… Αναπόσπαστο μέρος της στολής του Πασόκου πολιτικού ήταν η γραβάτα και τι να μας πουν οι Συριζαίοι που την φοράν για καθωσπρεπισμό και την βγάζουν για να νιώσουν ο εαυτός τους.

7,70 τα 30, 4,20 τα 1000

Παρουσία πολιτικών σε συμβολική κινητοποίηση προχώρησαν καπνοπαραγωγοί του Πάσσου διαμαρτυρόμενοι για τις αυξήσεις στις τιμές παραγωγής αλλά και τις αποζημιώσεις που ακόμα δεν έχουν καταβληθεί. Πρώτον, κάποιος να τους πει τι είναι η Philip Morris. Δεύτερο και πιο ουσιαστικό, αν κάποιοι θέλουν να βοηθήσουν τους ντόπιους καπνοπαραγωγούς, να μπουν μπροστά ώστε να έχουμε τοπικά μεταποίηση του καπνού. Άλλοι πωλούν τα 30 γραμμάρια 7,70 ευρώ και οι παραγωγοί που οικογενειακά απασχολούνται στην καλλιέργεια του καπνού, πωλούν το πολύ 4,20 ευρώ τα 1000 γραμμάρια. Τον τρόπο τον είχε υποδείξει ο Αλαβάνος κάποτε, ερχόμενος στη Ροδόπη και μιλώντας σε παραγωγούς, σε ένα αγροτικό μπλόκο. Αν και αριστερός, ήξερε από καπιταλισμό και επιχειρηματικότητα. Όλα τα άλλα, είναι λόγια του αέρα, καπνός δηλαδή.

Ερντογάν, όπως τότε η Τσιλέρ, έλα με τον …στόλο

Μερικά πράγματα πρέπει να τα επαναλαμβάνεις μέχρι να γίνουν κατανοητά, αν και όταν κάποιος δεν έχει αντίληψη γεωπολιτική και του ποιος και που κάνει τα κουμάντα, άντε να του βάλεις μυαλό. Να και αργοσβήνων Ερντογάν δεν μπορεί να κατανοήσει τι συμβαίνει και επιμένει να ονειροπολεί. Όπως κάποτε και εμείς ονειροπολούσαμε ότι θα φέρναμε ρώσικο πετρέλαιο στην Αλεξανδρούπολη και από εκεί σε όλη την Ευρώπη. Όταν ρώσικο βενζινάδικο δεν μπορεί να ανοίξει στη χώρα μας. Ε, ήρθε η ώρα και ήρθαν οι αμερικάνοι στην Αλεξανδρούπολη, όχι πως απουσίαζαν ποτέ. Απλά τώρα, για δικούς τους λόγους, το κάνουν εμφατικά. Για αυτό και εμείς ας πάψουμε να ασχολούμαστε με τον Ερντογάν και ας δούμε, πως πέρα από το να γίνει δεύτερη Σούδα η πρωτεύουσα του Έβρου, μπορεί να ωφεληθεί οικονομικά-παραγωγικά, η ευρύτερη περιοχή. Άλλωστε, ποιος Ερντογάν… Τον δήμαρχο Κωνσταντινούπολης πήγε και επισκέφτηκε στο ξεκάρφωτο ο ΓΑΠ, άσχετα αν κανείς δεν εξήγησε πως και γιατί έγινε αυτή η συνάντηση.

Ένα Σινικό τείχος στην ορεινή Ροδόπη

Εντάξει, αν αποδεχτούμε ότι σφράγισε ο Έβρος και πως οι ροές λαθρομεταναστών έρχονται πλέον από τα βόρεια σύνορα μας, τι θα κάνουμε; Ότι και στον Έβρο. Φράγμα εκεί, φράγμα και στην ορεινή Ροδόπη. Ναι, αλλά, δεν είναι και τόσο εύκολο. Και όμως, παραδειγματισμένοι από τους Κινέζους, να κάνουμε ένα μίνι Σινικό τείχος, να πάρει τα πάνω της τουριστικά και ο ορεινός όγκος. Να μπει μπροστάρης ο δήμος Κομοτηνής με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο και να ξεκινήσει ο σχεδιασμός. Ε, μα, όλες τις ιδέες ο Ποπολάρος θα τις δίνει; Α και για να το προσαρμόσουμε στα δικά μας, να του βάλουμε και μερικές ανεμογεννήτριες.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό