Από το Πύθιο Διδυμοτείχου, ο ένας απ’ τους έξι πιλότους που έφεραν τα Rafale

Από το Πύθιο Διδυμοτείχου, ο ένας απ’ τους έξι πιλότους που έφεραν τα Rafale

Από το νομό Έβρου και συγκεκριμένα το Πύθιο Διδυμοτείχου, κατάγεται από την πλευρά της μητέρας του ο ένας απ’ τους έξι πιλότους, οι οποίοι την περασμένη Τετάρτη έφεραν από την Γαλλία στην Ελλάδα τα πολεμικά αεροσκάφη Rafale που απέκτησε η χώρα μας και ενισχύθηκε τεράστια στον αέρα.

 

Πρόκειται για το Νίκο Γεωργίου, του οποίου η μητέρα Αποστολία Ρίζογλου, δασκάλα στο επάγγελμα, είναι από το Πύθιο, όπως αναφέρει το evros-news.gr. Ο πατέρας του Γιάννης Γεωργίου διετέλεσε Διοικητής Αεροπορίας στην 1η ΜΣΕΠ στο Διδυμότειχο και ο Νίκος Γεωργίου τότε ήταν μαθητής στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Διδυμοτείχου. Οi συμμαθητές αλλά και συγχωριανοί του συνομήλικοι τον θυμούνται καλά. Έζησε άλλωστε  στον Έβρο για αρκετά χρόνια, ενώ επισκέπτεται συχνά το χωριό της μητέρας του, το Πύθιο, μαζί πλέον με την δική του οικογένεια του.

 

Μάλιστα την περασμένη Τετάρτη, στην 114 Πτέρυγα Μάχης της Τανάγρας όπου προσγειώθηκαν τα Rafale, η κόρη του ήταν αυτή που είπε την φράση: «Ο μπαμπάς μου έφερε τα Rafale», η οποία προβλήθηκε έντονα από τα ΜΜΕ.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό