Αποφάσισε να τρώει μόνο πατάτες για 43 ημέρες – Δείτε πως έγινε και θα τρίβετε τα μάτια σας

Αποφάσισε να τρώει μόνο πατάτες για 43 ημέρες – Δείτε πως έγινε και θα τρίβετε τα μάτια σας

Ο Άντριου Τέιλορ, αποφάσισε να κάνει ένα διαφορετικό είδος διατροφής. Αντί να εγκαταλείψει τους υδατάνθρακες για να χάσει βάρος, έκανε το αντίθετο: μια δίαιτα μόνο με πατάτες. Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε κάποιον να ακολουθεί ένα διαφορετικό πρόγραμμα διατροφής.

Ο Άντριου, πατέρας ενός παιδιού, πήγε για έλεγχο στο γιατρό μετά από διατροφή 43 ημερών, αλλά σχεδιάζει να τη διατηρήσει για 366 ημέρες. Για τον Άντριου, η ουσία αυτής της δίαιτας, ήταν να απαλλαχτεί από τον εθισμό του στο φαγητό.

«Ήθελα να αλλάξω τον τρόπο που σκεφτόμουν για το φαγητό, ώστε να μην ελέγχει πραγματικά τη ζωή μου», είπε.

Σε μόλις 43 ημέρες, ο Άντριου έχασε 15 κιλά επειδή κατανάλωνε μόνο πατάτες. Έτρωγε ψητές ή πολτοποιημένες πατάτες σε κάθε γεύμα, χωρίς πρόσθετο λίπος και ελάχιστο καρύκευμα.

«Όταν έχεις εθισμό, ας πούμε εθισμό στα ναρκωτικά ή εθισμό στο αλκοόλ, το καλύτερο που μπορείς να κάνεις είναι να σταματήσεις να παίρνεις ναρκωτικά ή να σταματήσεις να καταναλώνεις αλκοόλ», δήλωσε. «Δυστυχώς, δεν μπορείς να κάνεις το ίδιο και με το φαγητό.

Είναι αναγκαίο να τρως. Έτσι σκέφτηκα, τι άλλο μπορώ να κάνω; Ίσως μπορώ να επιλέξω ένα είδος φαγητού και απλά να κολλήσω με αυτό».
Ο Ντ. Τζον Μακντούγκαλ, πιστεύει ότι οι πατάτες έχουν αρκετά θρεπτικά συστατικά για να συντηρήσουν οποιοδήποτε άτομο, ακόμη και σε περιόδους πείνας.

Ο Ντ. Τράβις Σκοτ, παρότρυνε τον Άντριου να βρει κάτι που δούλευε σε αυτόν, παρόλο που παραδέχτηκε ότι τα ίδια αποτελέσματα μπορούν να επιτευχθούν με την κατανάλωση μιας ποικιλίας τροφίμων σε μια ισορροπημένη διατροφή.

«Πολλοί άνθρωποι στο παρελθόν έχουν ζήσει καταναλώνοντας μόνο πατάτες. Νομίζω ότι οι πατάτες είναι ένα πολύ παρεξηγημένο φαγητό», δήλωσε ο Άντριου. «Ελπίζω να αποδείξω ότι οι πατάτες είναι υγιεινές».

Ο Άντριου δεν χρησιμοποιεί λάδια στα φαγητά του ούτε κοιτάζει την πρόσληψη θερμίδων – απλώς τρώει μέχρι να χορτάσει. Ωστόσο, αυτό το κάνει μόνο για τον εαυτό του. Δεν θέλει να παροτρύνει και τους άλλους να περάσουν σε τέτοια ακραία μέτρα. Ο Andrew, προσπαθεί απλώς να βρει μια λύση στα προσωπικά του θέματα με το φαγητό.

Πηγή: Athensmagazine.gr

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό