Αποκαταστάθηκε το άγαλμα του Στίλπωνα Κυριακίδη

Αποκαταστάθηκε το άγαλμα του Στίλπωνα Κυριακίδη

Το άγαλμα του Στίλπωνα Κυριακίδη, του Κομοτηναίου επιστήμονα, που τίμησε με τις μελέτες και τις έρευνές του, αλλά και με τη συνολική πνευματική του προσφορά τη γενέτειρά του για πάνω από πενήντα χρόνια, κοσμεί τον χώρο έναντι του Αρχαιολογικού Μουσείου Κομοτηνής.

Όμως τα τελευταία χρόνια είχε υποστεί βανδαλισμό από αγνώστους, με αποτέλεσμα τμήμα του να έχει καταστραφεί. Η επιδιόρθωση ήταν μια εργασία, που δε θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί από τις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου Κομοτηνής, καθώς ένα άγαλμα είναι πρώτιστα έργο τέχνης και απαιτούσε τη συνδρομή καλλιτεχνών.

Έτσι, ο Δήμαρχος Κομοτηνής, Ιωάννης Γκαράνης, προκειμένου να αποκατασταθεί αισθητικά η ζημιά, αλλά και η απόδοση τιμής μέσω του ακέραιου αγάλματος στον εξέχοντα αυτό Κομοτηναίο, απηύθυνε κάλεσμα στον Σύλλογο Καλλιτεχνών Ροδόπης «Αθηνίων» μέσω του Προέδρου του, Άρη Ασσαριωτάκη. Ο Σύλλογος ανταποκρίθηκε θετικά άμεσα και ανέλαβε την καλλιτεχνική εργασία. Ο ταμίας του Συλλόγου, Άγγελος Γεωργίου, ήταν αυτός που επιμελήθηκε καλλιτεχνικά την αποκατάσταση της προτομής του Στίλπωνα Κυριακίδη.

Σήμερα, 23 Δεκεμβρίου 2021, ο Σύλλογος παρέδωσε το επιδιορθωμένο άγαλμα στον Δήμαρχο Κομοτηνής, ο οποίος αφού ευχαρίστησε τον Πρόεδρο για όλην αυτήν την πολύτιμη  συμβολή τους στην ιστορική μνήμη του τόπου, έδωσε ως τιμητικό αναμνηστικό στον Σύλλογο πλακέτα με το έμβλημα του Δήμου Κομοτηνής.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό