Απορρίφθηκε ως «απαράδεκτη» η έφεση της ΠΑΕ Ξάνθη από το Δευτεροβάθμιο Όργανο της ΕΠΟ – Οριστικά χωρίς άδεια στο νέο πρωτάθλημα

Απορρίφθηκε ως «απαράδεκτη» η έφεση της ΠΑΕ Ξάνθη από το Δευτεροβάθμιο Όργανο της ΕΠΟ – Οριστικά χωρίς άδεια στο νέο πρωτάθλημα

Οριστικά χωρίς αδειοδότηση από την ΕΠΟ θα μπορέσει να λάβει μέρος στο νέο πρωτάθλημα της Super League 2, η ΠΑΕ Ξάνθη, αφού η έφεση που είχε καταθέσει κατά της απόφασης της πρωτοβάθμιας Επιτροπής την περασμένη εβδομάδα έπεσε στο κενό.

Συγκεκριμένα, η έφεση της απορρίφθηκε ως «απαράδεκτη». Ετσι οριστικά η ομάδα της Θράκης για πρώτη φορά δεν θα διαθέτει αδειοδότηση, διαψεύδοντας την συγκρατημένη αισιοδοξία που εκφραζόταν από το περιβάλλον του Μπιλ Πάπας.

Υπενθυμίζεται ότι η μη αδειοδότηση σημαίνει περιορισμούς στις μεταγραφές. Συγκεκριμένα, μπορούν να γίνουν ανανεώσεις επαγγελματιών ποδοσφαιριστών (αλλά αυτό οφείλει να γίνει μέχρι… αύριο) και από εκεί και πέρα, μπορούν να αποκτηθούν μόνο μέχρι τρεις παίκτες άνω των 25 ετών και απεριόριστος αριθμός Ελλήνων κάτω των 25 και ξένων κάτω των 23 ετών.

Επίσης, στην ΠΑΕ Ξάνθη επιβάλλεται πρόστιμο 10.000 ευρώ. Το ίδιο ισχύει και για την ομάδα του Ηρακλή, του οποίου επίσης η έφεση απορρίφθηκε. Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτές ήταν οι μόνες δυο ΠΑΕ της SL2 που μπήκαν στην διαδικασία να καταθέσουν έφεση.

Εφέσεις δεν μπήκαν σε διαδικασία να καταθέσουν οι ΠΑΕ Απόλλων Πόντου, Θεσπρωτός, Εργοτέλης, ΟΦ Ιεράπετρας, Επισκοπή, Απόλλων Λάρισας, ΑΕΛ, Αλμωπός Αριδαίας και Ηρόδοτος. Υπενθυμίζεται ότι η ΠΑΕ Διαγόρας δεν είχε καταθέσει καν φάκελο.

 

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΠΟ αναφέρει τα εξής:

Το Δευτεροβάθμιο Όργανο Αδειοδότησης της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας κατά τη συνεδρίασή του στις 29.6.2022 εξέτασε.

α) το φάκελο του αθλητικού σωματείου με την επωνυμία «ΠΑΝΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΤΡΙΓΛΙΑΣ Ο ΗΡΑΚΛΗΣ Π.Α.Ε.» και την υπ’ αριθμόν 16158/24-6-2022 Έφεση του ανωτέρω σωματείου κατά της υπ’αριθμό 43/21.6.2022 Απόφασης του Π.Ο.Α. και έλαβε την ακόλουθη απόφαση:

Δέχεται τυπικά και απορρίπτει κατ’ ουσίαν την έφεση.

β) το φάκελο του αθλητικού σωματείου με την επωνυμία «Α.Ο. ΞΑΝΘΗΣ Π.Α.Ε.» και την υπ’ αριθμό 16165/27.6.2022 Έφεση του ανωτέρω σωματείου κατά της υπ’ αριθμόν 40/21.6.2022 Απόφασης του Π.Ο.Α. και έλαβε την ακόλουθη απόφαση:

Απορρίπτει την έφεση, ως απαράδεκτη.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό