Απόστολος Πάνας : «Η ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΒΑΖΕΙ “ΘΗΛΙΑ” ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΒΙΩΣΗ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ»

Απόστολος Πάνας : «Η ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΒΑΖΕΙ “ΘΗΛΙΑ” ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΒΙΩΣΗ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ»

Κοινοβουλευτική παρέμβαση με Ερώτηση προς τα Υπουργεία Οικονομικών και Εσωτερικών, που κατέθεσε ο Βουλευτής Χαλκιδικής και Υπεύθυνος του Τομέα Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Πάνας Απόστολος μαζί με την Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος στην οποία επισημαίνεται, ότι η ακρίβεια επιβαρύνει σημαντικά και στην οικονομική επιβίωση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Στην παρέμβαση ο κ. Πάνας μαζί με τους συναδέλφους του τονίζει, πως η εκτόξευση του ενεργειακού κόστους αφήνει βαρύ αποτύπωμα στην ομαλή λειτουργία των ΟΤΑ συνδυαστικά με τις ανατιμήσεις στα αναγκαία είδη και προϊόντα που είναι αναγκαίο να προμηθεύονται στο πλαίσιο της άσκησής των αναρίθμητων αρμοδιοτήτων τους, όπως οι υπηρεσίες καθαριότητας, οδοφωτισμού, ύδρευσης, οι κοινωνικές υπηρεσίες που στηρίζουν νυχθημερόν ευάλωτες ομάδες συμπολιτών μας, κλπ.  Το κόστος της καθημερινής λειτουργίας των διοικητικών δομών Δήμων και Περιφερειών διογκώνεται , όπως και οι δαπάνες για την παροχή υπηρεσιών προς τους πολίτες.

Ταυτόχρονα επισημαίνεται, πως ο κίνδυνος μετακύλισης νέων βαρών στις “πλάτες” των δημοτών μέσω αύξησης των δημοτικών τελών είναι προ των πυλών, ενώ το πεδίο των επιπτώσεων της ακρίβειας είναι εξαιρετικά εκτεταμένο, καθώς δεν πλήττει μόνο τους 332 Δήμους και τις 13 Περιφέρειες, αλλά το σύνολο των εκατοντάδων Νομικών Προσώπων και πάσης φύσεως Επιχειρήσεων των ΟΤΑ.

Ο κ. Πάνας δήλωσε σχετικά : «Το κόστος της καθημερινής λειτουργίας των διοικητικών δομών Δήμων και Περιφερειών διογκώνεται, όπως και οι δαπάνες για την παροχή υπηρεσιών προς τους πολίτες ενόψει των νέων δεδομένων της ακρίβειας και των γενικότερων ανατιμήσεων, ενώ οι σχετικές προειδοποιήσεις και προτάσεις των ΟΤΑ είναι επιτακτικές εδώ και μήνες. Για τους λόγους αυτούς αιτούμαστε μαζί με τους συναδέλφους της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής από τους αρμόδιους Υπουργούς, να προχωρήσουν, έστω και καθυστερημένα σε συγκεκριμένες ενέργειες, για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της εκτόξευσης του ενεργειακού κόστους και των ανατιμήσεων στη λειτουργία των ΟΤΑ Α’ και Β’ βαθμού, παρουσιάζοντας μάλιστα και συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα».

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό