Αποζημιώσεις 270.000 ευρώ από τον ΕΛΓΑ για προϊόντα του νομού Ροδόπης σε 347 παραγωγούς

Αποζημιώσεις 270.000 ευρώ από τον ΕΛΓΑ για προϊόντα του νομού Ροδόπης σε 347 παραγωγούς

Εκταμιεύονται στις 23 Φεβρουαρίου με παρέμβαση Ιλχάν Αχμέτ

Αποζημιώσεις 270.000 ευρώ από τον ΕΛΓΑ για προϊόντα του νομού Ροδόπης σε 347 παραγωγούς

Τον Μάρτιο το υπόλοιπο 30% της αποζημίωσης για τα κεράσια σε προανθικό στάδιο Αγώνας για τη Ροδόπη μέχρι και την τελευταία μέρα λειτουργίας της Βουλής

Την κεντρική υπηρεσία του ΕΛΓΑ στην Αθήνα επισκέφθηκε σήμερα ο ο Ιλχάν Αχμέτ και μετά από εντολή που έδωσε ο πρόεδρος του Οργανισμού, Ανδρέας Λυκουρέντζος, κοινοποιήθηκαν στον βουλευτή βουλευτή Ροδόπης του ΠΑΣΟΚ -Κινήματος Αλλαγής τα στοιχεία για τις αποζημιώσεις που αφορούν το νομό μας.

Πιο συγκεκριμένα, στις 23 Φεβρουαρίου καταβάλλονται 269.592 ευρώ για αποζημιώσεις σε 347 δικαιούχους παραγωγούς μιας σειράς προϊόντων που επλήγησαν από φυσικές καταστροφές.

Παράλληλα, τον Μάρτιο θα καταβληθεί το υπολειπόμενο 30% των αποζημιώσεων για τα κεράσια που χτυπήθηκαν από χαλάζι σε προανθικό στάδιο.

Παρατίθεται η δήλωση του Ιλχάν Αχμέτ και πίνακας των προς αποζημίωση προϊόντων:

“Μετά από επαφή που είχα στην κεντρική υπηρεσία του ΕΛΓΑ στην Αθήνα και την απαίτηση για την επιτάχυνση των διαδικασιών για τις αποζημιώσεις που αφορούν τη Ροδόπη είμαι σε θέση να ανακοινώσω σήμερα ότι:

1) το υπόλοιπα 30% από την αποζημίωση για τα κεράσια που υπέστησαν ζημιές σε προανθικό στάδιο το 2021, θα καταβληθεί τον μήνα Μάρτιο ειδικά για τους κερασοπαραγωγούς της Ροδόπης και της Αρκαδίας.

2) Στις 23 Φεβρουαρίου θα πληρωθούν όλες οι αποζημιώσεις από τον ΕΛΓΑ για το νόμο Ροδόπης που αφορούν βαμβάκια, κηπευτικά , σιτηρά , καλαμπόκι,, καπνά κ.λ.π. Οι δικαιούχοι παραγωγοί της επόμενης πληρωμής του ΕΛΓΑ στο νομό Ροδόπης είναι 347 και το συνολικό ποσό που θα καταβληθεί θα είναι 269.592 ευρώ. Το μήνυμα είναι ότι δεν αφήνουμε στην τύχη της καμιά διεκδίκηση που αφορά τον τόπο μας.

Υπενθυμίζω ότι μετά από δική μου Επίκαιρη Ερώτηση τον Μάιο του 2022 ανακοινώθηκε από τον ΥΠΑΑΤ κ. Γεωργαντά η απόφαση για αποζημιώσεις σε προανθικό στάδιο που μέχρι τότε δεν καλύπτονταν από τον κανονισμό του ΕΛΓΑ.

Και βέβαια η απόφαση της επιτροπής του ΥΠΑΑΤ για τα de minimis ΜΟΝΟ στα καπνά της Ροδόπης βρίσκεται ήδη προς υπογραφή στο γραφείο του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών κ. Θεόδωρου Σκυλακάκη.

Μέχρι και την τελευταία μέρα λειτουργίας της παρούσας Βουλής τα αιτήματα της Ροδόπης θα απασχολούν με τις παρεμβάσεις μου κυβέρνηση και υπουργούς στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο”.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό