Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: Απαραίτητη η συμπόρευση, η συναλληλία και η σύζευξη Εκκλησίας-Πολιτείας

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: Απαραίτητη η συμπόρευση, η συναλληλία και η σύζευξη Εκκλησίας-Πολιτείας

Στον σκοπό ύπαρξης της Εκκλησίας που δεν είναι άλλος από το να βοηθήσει τον άνθρωπο, στην αναγκαιότητα παράλληλου βηματισμού και σύζευξης Εκκλησίας-Πολιτείας, ιδιαίτερα σε περιόδους κρίσιμες, όπως αυτή που παγκοσμίως διανύουμε, αναφέρθηκε ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος, στα εγκαίνια του Ιωακείμειου Γηροκομείου Αλεξανδρούπολης, που πραγματοποιήθηκαν σήμερα το πρωί, παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, της υφυπουργού Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Δόμνας Μιχαηλίδου και του υφυπουργού Εσωτερικών, αρμόδιου για θέματα Μακεδονίας-Θράκης, Σταύρου Καλαφάτη. Απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ο αρχιεπίσκοπος ευχαρίστησε για τη συμπαράσταση στο σύνολο των έργων που γίνονται σε όλες τις μητροπόλεις και διευκρίνισε ότι δεν είναι ζητούμενα η εξάρτηση ή η επιβολή των προσωπικών απόψεων, αλλά η συμπόρευση, η συναλληλία, η βοήθεια του ενός στον άλλο και σε άλλους πάρα πολλούς τομείς πέραν των ιδρυμάτων που είναι κοινός στόχος και επιδίωξη.

Ο μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως ‘Ανθιμος, αναφέρθηκε σε όλους όσοι συνέβαλαν στην ολοκλήρωση και τη λειτουργία της δομής. Ενθυμούμενος την παρότρυνση του αρχιεπισκόπου Αθηνών Ιερώνυμου, «τα έργα της Εκκλησίας μας να είναι καρπός συνεργασίας και καρπός πολλών, εκκλησιαστικών, κρατικών, αυτοδιοικητικών αλλά και ιδιωτικών φορέων», αλλά και του πρωθυπουργού ότι «η εκκλησία υπήρξε για μας εθνικός εταίρος και ο πιο κοντινός και αποτελεσματικός σύμμαχος και ότι στα δύσκολα χρόνια της κρίσης και του μνημονίου η πατρίδα μας βρήκε στήριγμα στην Εκκλησία», αναφερόμενος στο έργο της κ. Μιχαηλίδου και τη στήριξη του περιφερειάρχη ΑΜΘ, δήλωσε ότι είναι τα λόγια αυτά που χτίζουν έργα όπως η συγκεκριμένη δομή, αυξάνοντας ταυτόχρονα το αίσθημα ευθύνης.

Η υφυπουργός Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, περιέγραψε το νέο γηροκομείο ως μία δομή με σύγχρονες εγκαταστάσεις, με εργαζόμενους που δείχνουν σεβασμό στην τρίτη ηλικία, με ατομικά δωμάτια για τους περισσότερους ωφελουμένους, που προσφέρει σημαντικές εξατομικευμένες υπηρεσίες που αξίζουν στους ηλικιωμένους. Στοιχεία που όπως είπε «αντιστρέφουν την πολύ ξεπερασμένη λογική των ιδρυμάτων, συμβάλλουν στην αίσθηση της ανεξάρτητης, ισότιμης και αξιοπρεπούς διαβίωσης των φιλοξενούμενων και αποβάλλουν κάθε αίσθηση ιδρυματισμού. Σε ό,τι αφορά την κυβερνητική μέριμνα για την τρίτη ηλικία, η κ. Μιχαηλίδου είπε: «Τους προσέχουμε με δύο τρόπους. Ο ένας αφορά στο πλαίσιο αντιμετώπισης της πανδημίας και ο άλλος στην επόμενη μέρα αυτής, ενισχύοντας και διασφαλίζοντας τη δημιουργία δομών όπως αυτή που εγκαινιάζουμε σήμερα».

Σημειώνεται ότι το νέο Ιωακείμειο Γηροκομείο, είναι δυναμικότητας 140 κλινών και σύμφωνα με τον μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως ‘Ανθιμο, «ήδη εγκαταστάθηκαν οι πρώτοι 65 τρόφιμοι από το παλαιό κτίριο κι όσο θα μειώνονται τα υγειονομικά μέτρα θα αυξάνουμε από τη μεγάλη λίστα αναμονής τις εισαγωγές των ηλικιωμένων. Θα φτάσουμε τους 104 τροφίμους με 60 ανθρώπους προσωπικό. Συνολικά και στα δύο ιδρύματα θα περιθάλπονται 234 τρόφιμοι και θα εργάζονται 135 άνθρωποι».

ΑΠΕ-ΜΠΕ/Λ.Π. 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό