Αρχιεπίσκοπος Κρήτης Ευγένιος: Είτε βραδιάζει, είτε φέγγει, μένει λευκό το γιασεμί…

Αρχιεπίσκοπος Κρήτης Ευγένιος: Είτε βραδιάζει, είτε φέγγει, μένει λευκό το γιασεμί…

Τρισάγιο στον μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Κρήτης Τιμόθεο τέλεσε στις 6/2/22 το μεσημέρι, ο Σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης Ευγένιος, μια ημέρα μετά την ενθρόνιση του, στο Ιερό Ησυχαστήριο της Αγίας Φωτεινής της Σαμαρείτιδος στα Ελληνοπεράματα.

Με αγάπη και συγκίνηση τον υποδέχτηκαν η Ηγουμένη, οι μοναχές και ο πατέρας Νικόλαος Χουδετσανάκης, εφημέριος του Ιερού Ησυχαστηρίου.

Ο Σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης Ευγένιος ήταν ένα από τα αγαπημένα παιδιά του ἀείμνηστου Αρχιεπισκόπου Κρήτης Τιμόθεου που αναπαύεται στο Ιερό Ησυχαστήριο Αγίας Φωτεινής της Σαμαρείτιδος στα Ελληνοπεράματα Ηρακλείου, του οποίου υπήρξε ιδρυτής και κτήρωρ.

Στη συνέχεια ο προκαθήμενος της Εκκλησίας της Κρήτης επισκέφθηκε την Γερόντισσα Αικατερίνα Μαρκουλάκη του Ιερού Ησυχαστηρίου, όπου με συγκίνηση τον καλωσόρισε και του ευχήθηκε τα παρακάτω:

Σεβασμιότατε επιτρέψατε μας να σας προσφέρουμε αυτά τα άνθη που ταιριάζουν με την καρδιά σας.

Το άσπιλων του λευκού ανασαίνει στην αγκάλη της Παρθένου Μαρίας και μεταφέρει στο βαφτιστικό σας όνομα Ευάγγελος, να είστε ο καλός διαγγελέας της καλής αγγελίας πάντοτε.

Επίσης το λευκό έχει εκτός από το άσπρο άλλο ένα χαρακτηριστικό, το ευγενές, το πήρατε όταν ενταχτήκατε στην Αγία Χωρία των εκλεκτών του Θεού.

Εύχεστε σας παρακαλώ να μας ελεήσει ο Θεός. Την ευλογία σας και την ευχή σας. καλώς ήλθατε.


Αρχιεπίσκοπος

Είτε βραδιάζει, είτε φέγγει μένει λευκό το γιασεμί, έτσι σε γνώρισα και έτσι θα τελειώσεις, ένα λευκό γιασεμί, φυτεμένο για την δόξα του Θεού στην Αγία του Εκκλησία.

Ο Θεός να αναπαύει τον Πατέρα μας που σε φύτεψε και να μας δίνει πολλά πολλά χρόνια, να ανασαίνουμε την ευωδία σου καλή μου Γερόντισσα.

Ο Σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης Ευγένιος έχει επιλέξει για μόνιμη κατοικία του το Ιερό Ησυχαστήριο της Αγίας Φωτεινής της Σαμαρείτιδος στα Ελληνοπεράματα.

typoskritis.gr

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό