Αρτοποιοί Ελλάδας: Στο 10% οι αυξήσεις σε τσουρέκια και άλλα Πασχαλινά εδέσματα

Αρτοποιοί Ελλάδας: Στο 10% οι αυξήσεις σε τσουρέκια και άλλα Πασχαλινά εδέσματα

«Η αύξηση στα Πασχαλινά προϊόντα και ιδίως στα τσουρέκια εκτιμώ ότι δεν θα υπερβεί το 10%, παρά την επιβάρυνση που υπάρχει στο κόστος παραγωγής, δηλαδή στην προμήθεια βουτύρου και αυγών» σημείωσε στο GRTimes ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αρτοποιών Ελλάδος, Μιχάλης Μούσιος.

 

Ο τελευταίος αιτιολογώντας μάλιστα την εκτίμηση του τόνισε ότι «οι αρτοποιοί, όπως και όλοι επαγγελματίες βλέποντας τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι καταναλωτές, προσπαθούν να σταθεροποιήσουν τις τιμές έτσι ώστε όλοι να ανταπεξέλθουμε στα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί».

 

Επιπλέον ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αρτοποιών σημείωσε στο GRTimes ότι μέσα στο επόμενο διάστημα αναμένεται να γίνουν πράξη και οι εξαγγελίες της κυβέρνησης για μείωση του ΦΠΑ από το 13% στο 6% για τα είδη πρώτης ανάγκης, καθώς επίσης και η ανακούφιση που θα επιφέρει η επιδότηση της ρήτρας αναπροσαρμογής στα τιμολόγια ρεύματος.

 

«Αυτά τα μέτρα περιμένουμε να τα δούμε άμεσα, προκειμένου να ομαλοποιηθεί η κατάσταση και να σταθεροποιηθούν οι τιμές, όπως συνέβη με το ψωμί το τελευταίο διάστημα. Όμως, βλέπει κανείς φως στον ορίζοντα;» αναρωτιέται ο κ. Μούσιος.

 

Μειωμένη η κίνηση

Η μέχρι τώρα κίνηση πάντως στα αρτοποιεία για τα προϊόντα που συμπληρώνουν το Πασχαλινό τραπέζι, λίγα 24ωρα προτού ξεκινήσει η Μεγάλη Εβδομάδα, δε θυμίζει σε τίποτα προηγούμενες χρονιές.

 

«Μέχρι σήμερα, δεν έχουμε την αναμενόμενη κίνηση που περιμέναμε για τις ημέρες του Πάσχα. Και αυτό γιατί ο κόσμος είναι πιο μαζεμένος. Κάνει πιο στοχευμένες αγορές και σίγουρα προσπαθεί να μειώσει το κόστος. Άλλες χρονιές, η κίνηση σε αυτά τα είδη είχε ξεκινήσει πριν από τη Μεγάλη Εβδομάδα. Φέτος όμως είναι αλλιώς» κατέληξε ο κ. Μούσιος.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό