Άβδηρα: Ξεκινά το νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Εφορίας Αρχαιοτήτων με τίτλο “Ἀναξιδίκου εἰμί ή Το λατομείο του Αναξίδικου”

Άβδηρα: Ξεκινά το νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Εφορίας Αρχαιοτήτων με τίτλο “Ἀναξιδίκου εἰμί ή Το λατομείο του Αναξίδικου”

H Εφορία Αρχαιοήτων Ξάνθης προσκαλεί τους μικρούς μας φίλους να πάρουν μέρος στο νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του υπουργείου Πολιτισμού  που  έχει ως θέμα: «Ἀναξιδίκου εἰμί ή Το λατομείο του Αναξίδικου». Πρόκειται για ένα πρόγραμμα γνωριμίας των παιδιών με τα αρχαία λατομεία Αβδήρων.

Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση -πρόσκληση της Εφορίας Αρχαιοτήτων Ξάνθης αναφέρονται τα εξής:

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε την έναρξη του νέου μας εκπαιδευτικού προγράμματος και να καλωσορίσουμε με χαρά τους μικρούς μαθητές να γνωρίσουν από κοντά τα αρχαία λατομεία των Αβδήρων.
Λατομεία; Τι είναι τα λατομεία; Υπάρχουν λατομεία στα Άβδηρα; Και σε τι χρησίμευαν; Ποιοι δούλευαν εκεί;
Ο Αναξίδικος, ο γιος του Νύμφιδος και περίφημος λατόμος, αναλαμβάνει χρέη ξεναγού και μας εισάγει στην ιστορία των λατομείων και τον ρόλο που έπαιξαν στην εξέλιξη των Αβδήρων.
Μέσα από την αφήγηση παραμυθιού, την επίλυση παζλ και την αναζήτηση χαμένου θησαυρού οι μαθητές βιώνουν μια ευχάριστη εμπειρία, η οποία αποσκοπεί στην διεύρυνση των ιστορικών γνώσεων και την ενθάρρυνση της περιβαλλοντικής συνείδησης.
Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα λαμβάνει χώρα στο αρχαίο λατομείο της Μάνδρας και απευθύνεται σε μαθητές της Δ΄ και Ε΄ τάξης του δημοτικού σχολείου.

Διαθέσιμες ημερομηνίες για τη διεξαγωγή του εκπαιδευτικού προγράμματος είναι οι εξής: 25 Απριλίου, 16 Μαΐου, 23 Μαΐου, 30 Μαΐου, 6 Ιουνίου.

Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στα τηλέφωνα 25410-51003 και 25410-52041 (Π. Κατσάκη, αρχαιολόγος-μουσειολόγος) καθώς θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων: 25 μαθητές.
Το πρόγραμμα προσφέρεται δωρεάν.
Σας περιμένουμε με χαρά!

Άβδηρα, 17 Απριλίου 2024-Η Αναπληρώτρια Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ξάνθης, Μαρία Χρυσάφη, Αρχαιολόγος με βαθμό Α΄

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό