Aυγενάκης: Η ΕΠΟ αδιαφορεί για το 87,5% και στηρίζει το «παράνομο» 12,5% των ερασιτεχνικών σωματείων της !

Aυγενάκης: Η ΕΠΟ αδιαφορεί για το 87,5% και στηρίζει το «παράνομο» 12,5% των ερασιτεχνικών σωματείων της !

Ο Λευτέρης Αυγενάκης αναφέρεται συνολικά στο θέμα του “μητρώου σωματείων της ΓΓΑ” και στο ζήτημα διακοπής των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων ποδοσφαίρου κατονομάζοντας την ΕΠΟ ως “απόλυτα υπεύθυνη”.

Οι θέσεις του υφυπουργού αθλητισμού, όπως αποτυπώνονται σε ενημερωτικό σημείωμα, είναι μεταξύ άλλων οι εξής:

Παλινωδίες ΕΠΟ:

Η ΕΠΟ ανέβαλε τη συνάντηση και ουδέποτε προσήλθε στο τραπέζι του διαλόγου.

Δεν τήρησε τη δέσμευσή της, ούτε παρουσίασε ποτέ διαφορετική λίστα ενεργών ποδοσφαιρικών σωματείων, από αυτή που είχαμε ήδη επισήμως από τις ΕΠΣ.

Μάλιστα, η ΕΠΟ, δια του Προέδρου της, προχώρησε σε μια σειρά από ανακολουθίες

.με e-mail στις 28-07-2022 ζητούσε παράταση εγγραφής των σωματείων στο Μητρώο, αναφέροντας «θεωρώ σκόπιμο και παραγωγικό, ως προς την προθεσμία εγγραφής στο ” Μητρώο”, να δοθεί μια σύντομη παράταση, ούτως ώστε βάσει και νέων προϋποθέσεων, επιβοηθητικών για τα Σωματεία, να καταστεί δυνατή η διεξαγωγή των  ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων σε όλη τη χώρα, προς όφελος των πάντων και ιδιαίτερα των δεκάδων χιλιάδων ερασιτεχνών ποδοσφαιριστών και των τοπικών κοινωνιών»

.Αμέσως, μετά την 4μερή σύσκεψη, δήλωσε δημόσια πως «είπαμε στον κ. Αυγενάκη ότι θα πιέσουμε για να αποκτήσουν Ειδική Αθλητική Αναγνώριση όλα τα σωματεία»,

Στην ομιλία του στη Γ.Σ. της ΕΠΟ στις 30/09/2022, «Βρισκόμαστε σήμερα εδώ επειδή υπάρχουν απολιθώματα της δεκαετίας του ’50 … Ούτε ειδική αθλητική αναγνώριση θα έπρεπε να υπάρχει, ούτε η Περιφέρεια να δίνει άδεια και να παρεμβαίνει η Αστυνομία ώστε να μην τους αφήνει να παίξουν ποδόσφαιρο». Πηγή: https://soccerplus.gr

Οι πράξεις αυτές αποδεικνύουν την έλλειψη αξιοπιστίας από την πλευρά της Ομοσπονδίας και πολλών ΕΠΣ και δεν δείχνουν κανένα πνεύμα συνεργασίας στον κοινό στόχο της εφαρμογής συνθηκών διαφάνειας.

– Η κατάσταση σήμερα:

Σύμφωνα με τα στοιχεία, που απέστειλαν οι 54 ΕΠΣ της χώρας μας στο Υφυπουργείο Αθλητισμού, υφίστανται, κατά δήλωσή τους, 2.585 ενεργά ποδοσφαιρικά σωματεία.

Ωστόσο, μέχρι σήμερα, στο Μητρώο είναι πλήρως εγγεγραμμένα 1.934 ερασιτεχνικά ποδοσφαιρικά σωματεία, ενώ οι αιτήσεις επιπλέον 326 ερασιτεχνικών ποδοσφαιρικών σωματείων βρίσκονται στο στάδιο ελέγχου ή και «θεραπείας».

Συνεπώς, από τα 2.585 ενεργά σωματεία που δηλώνουν οι 54 ΕΠΣ, τα 2.260 αθλητικά σωματεία, δηλαδή το 87,5% έχουν συνταχθεί με τις επιταγές του νόμου και έχουν προσέλθει στο Μητρώο.

– Η απόφαση της ΕΠΟ για αναστολή των πρωταθλημάτων: Στη Γενική Συνέλευση της ΕΠΟ στις 30/09/2022, η πλειοψηφία των Ενώσεων ψήφισε υπέρ της αναστολής των πρωταθλημάτων, αποφασίζοντας να βάλουν ταφόπλακα στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. Η εκπρόσωπος της FIFA κ. Χάιντι Μπέχα, στη Γενική Συνέλευση, απηύθυνε χαιρετισμό χωρίς να συνταχθεί με τις φωνές κάποιων ΕΠΣ ενάντια στο Μητρώο και στη μονιμότητα.

Μάλιστα, προχώρησαν ακόμη παραπέρα: αν κάποια ΕΠΣ αποφασίσει την έναρξη του πρωταθλήματός της, θα αποβάλλεται από την ΕΠΟ.

Η απάντηση του Υφυπουργείου Αθλητισμού: Γονείς, αθλητές, “υγιείς” παράγοντες σωματείων, κατάλαβαν ποιοι βάζουν ταφόπλακα στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο.

Εμείς συνεχίζουμε, με σεβασμό στα 6.362 σωματεία όλων των αθλημάτων, που στηρίζουν το νοικοκύρεμα και την τάξη στο αθλητικό οικοδόμημα. Είναι αυτονόητο ότι παραμένουμε ανοιχτοί στον διάλογο!

Ποιες οι ευθύνες των ΕΠΣ;

Αδιαφορούν για τη βάση του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου.

Γιατί αδιαφορούν;

διότι θέλουν να μην υπάρχει έλεγχος, για να μπορούν να διατηρούν μη νόμιμα σωματεία, ώστε να επηρεάζουν τις εκλογικές διαδικασίες,

διότι δεν θέλουν να υπάρχει τάξη, διαφάνεια και νομιμότητα,

διότι κάποιοι ελάχιστοι διατηρούν τα σωματεία ως μικρές οικογενειακές επιχειρήσεις, την ίδια ώρα η μεγάλη πλειονότητα των ποδοσφαιρικών παραγόντων και αθλητών επιθυμούν τάξη και νομιμότητα και εκφράζουν την αγωνία τους για το αύριο του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό