Χανιά: Μητέρα 7 παιδιών έφυγε αβοήθητη από κορωνοιό – Σοβαρές καταγγελίες προς το Νοσοκομείο Χανίων

Χανιά: Μητέρα 7 παιδιών έφυγε αβοήθητη από κορωνοιό – Σοβαρές καταγγελίες προς το Νοσοκομείο Χανίων

Σοβαρότατες καταγγελίες στα Χανιά για τον θάνατο ενός υπέροχου ανθρώπου. Ο κορωνοϊός της στοίχισε τη ζωή, με τα όσα περιγράφονται να προκαλούν αίσθηση…

Μια γυναίκα στα Χανιά που παρά τη φτώχεια της, έγινε μια μεγάλη αγκαλιά για 7 ορφανά παιδιά. Παιδιά που μεγάλωσαν και τράβηξαν το δρόμο τους. Μια γυναίκα που αφιέρωσε τη ζωή της στο καλό και έφυγε μόνη και αβοήθητη. Ο κορωνοϊός αποδείχθηκε και για εκείνη ένας αντίπαλος ανίκητος. Ειδικά αν τα όσα καταγγέλονται για το νοσοκομείο στα Χανιά, επαληθευτούν.

Μια επιστολή που προκαλεί φρίκη στον αναγνώστη και πολλαπλασιάζει τα ερωτήματα για τις συνθήκες διαχείρισης κρουσμάτων κορωνοϊού στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων το τελευταίο δίμηνο με τους θανάτους που σχετίζονται με την πανδημία να έχουν φτάσει τους 76 (σε σχέση με 87 ολόκληρο το 2021) έρχεται στο φως της δημοσιότητας.

Η καταγγελία είναι επώνυμη και καθηλώνει: «Καλησπέρα σας, με λύπη διαβάζω πως τον Γολγοθά που ανέβηκε προ καιρού η οικογένειά μου, τον διανύουν και άλλοι συνάνθρωποι μας. Εκτός από την κατάσταση που επικρατεί στις κλινικές covid (για την οποία δυστυχώς, πέρα από το ότι δεν υπήρχαν άνθρωποι να σηκώνουν τα τηλέφωνα, δεν ξέρω κάτι άλλο γιατί η μητέρα μας ήταν με άνοια και δεν επικοινωνούσαμε. Νοσηλεύτηκε εκεί για λίγες μέρες και πέθανε τον Φεβρουάριο του 2022), πρέπει να ασχοληθείτε και με την κατάσταση που επικρατεί στη Β Παθολογική.

Στην περίπτωσή μας, παρουσιάστηκε κρούσμα αρχή Φεβρουαρίου σε ασθενή της κλινικής. Τι έκαναν; Μετέφεραν τον ασθενή σε κλινική covid, έκλεισαν το θάλαμο για απολύμανση και έκαναν το εξής τραγικό. Μοίρασαν τους υπόλοιπους ασθενείς του θαλάμου σε άλλα δωμάτια. Θα μου πείτε σίγουρα θα τους έκαναν μοριακό πριν και θα βγήκαν αρνητικοί. Έλα όμως που τις επόμενες ημέρες έβγαιναν θετικοί. Και ακολουθούσε η ίδια τακτική. Έστελναν τον ένα σε κλινική covid και τους υπόλοιπους τους μοίραζαν.

Χωρίς να μας ενημερώνουν για το τι συμβαίνει μας έβγαζαν έξω και έβαζαν κρυφά την απολυμαντική εταιρεία μέσα για απολύμανση. Ακόμα και ένα παιδί ξέρει πως κάποιος που έχει κολλήσει τον ιό, σήμερα μπορεί να βγει αρνητικός και αύριο θετικός. Αποτέλεσμα; Μέσα σε 5 μέρες όλοι οι ασθενείς και οι συνοδοί τους είχαμε κολλήσει covid. (Δύο από τις αδερφές μου με σοβαρά υποκείμενα νοσήματα, κινδύνευσε η ζωή τους).

Η μάνα μας που γέννησε 7 παιδιά και τα περισσότερα μας μεγάλωσε ορφανά μέσα σε φτώχεια, πέθανε μόνη και αβοήθητη σε κλινική covid. Δεν θέλω να σκέφτομαι τι πέρασε εκεί μέσα, αν σε ανθρώπους που έχουν συνείδηση φέρονται έτσι, πόσο μάλλον σε έναν άνθρωπο που δεν μπορεί να μιλήσει ή να κινηθεί. Δυστυχώς όπως έμαθα στη Β Παθολογική συνέβη ξανά το ίδιο πριν 1 εβδομάδα» λέει στην επιστολή που δημοσιεύει το zarpanews.gr και συνεχίζει:

«Η συγκεκριμένη κλινική είναι τραγική. Κατσαρίδες σε διαδρόμους, πατώματα λιωμένα, να βγαίνουν τα χαλίκια. Ελάχιστο νοσηλευτικό προσωπικό και ένας ειδικευόμενος (4 μερόνυχτα τον έβλεπα εκεί) έτοιμος να καταρρεύσει από κούραση. Δεν τήρησαν το πρωτόκολλο αντιμετώπισης τέτοιων καταστάσεων. Το ψάρι βρωμαει από το κεφάλι. Είναι ξεκάθαρο ότι είναι θέμα διοίκησης. Διοικητή; Διευθυντή Ιατρικής υπηρεσίας; Διευθυντή κλινικής; Προϊσταμένη κλινικής; Όλων μαζί; Το αποτέλεσμα είναι ένα: πεθαίνουν άνθρωποι και μάλιστα σαν τα τελευταία τρωκτικά, όχι σαν άνθρωποι.

Και σαν κερασάκι, τηρείται ακόμα αυτό το τραγικό πρωτόκολλο για την ταφή νεκρών, ασθενών με covid. Βάζουν τους νεκρούς, γυμνούς και απεριποίοβαητους μέσα σε σάκκους. Παρά το ότι όλοι μας ξέρουμε ότι ο ιός μεταδίδεται με αερολύματα, ας έχουν κλειστά τα φέρετρα αλλά όλο το υπόλοιπο δεν χρειάζεται. Είναι προσβολή νεκρού. Αυτό διώκεται ποινικά.»

net-time.gr

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό