Χαράλαμπος Γώγος : «ο ιός είναι λοιπόν εδώ θα πρέπει να έχουμε τον νου μας. Θα πρέπει να επιτηρούμε. Έρχεται χειμώνας. Τα πράγματα μπορεί να δυσκολέψουν…»

Χαράλαμπος Γώγος : «ο ιός είναι λοιπόν εδώ θα πρέπει να έχουμε τον νου μας. Θα πρέπει να επιτηρούμε. Έρχεται χειμώνας. Τα πράγματα μπορεί να δυσκολέψουν…»

«Ο ιός είναι εδώ, δεν υπάρχει καμιά εξαφάνιση του SARS-CoV-2. Υπάρχει o ο ιός παγκόσμια, υπάρχει μεγάλη διασπορά, υπάρχει επιδημιολογικό φορτίο σημαντικό. Τα πράγματα εξακολουθούν να είναι προβληματικά».

Αυτό τόνισε ο πατρινος παθολόγος – λοιμωξιολόγος Χαράλαμπος Γώγος, τον οποίο είδαμε μετά από καιρό να εμφανίζεται στην τηλεόραση.

Ο κ. Γώγος, τόνισε ότι «ο ιός είναι λοιπόν εδώ θα πρέπει να έχουμε τον νου μας. Θα πρέπει να επιτηρούμε. Έρχεται χειμώνας. Τα πράγματα μπορεί να δυσκολέψουν, έχουμε τους κλειστούς χώρους, συγχρωτισμό κλπ. Οπότε χρειάζεται συνεχής επιτήρηση και γονιδιωματική να δούμε τι επικρατεί από νέα στελέχη γιατί υπάρχει κι αυτός ο κίνδυνος. πάντα».

Ενώ, αναφερόμενος για την τέταρτη και πέμπτη δόση του εμβολίου σημείωσε πως: «Η τέταρτη δόση είναι ισχυρά συνιστώμενη με το επικαιροποιημένο πια (εμβόλιο), για τον πληθυσμό που έχει χειρότερη απάντηση ανοσιακή στο εμβόλιο, δηλαδή οι άνω των 60, αυτοί που έχουν υποκείμενα νοσήματα, παράλληλα με τους φροντιστές ανθρώπων που έχουν υποκείμενα νοσήματα, τους υγειονομικούς κλπ.

Η πέμπτη δόση ισχύει πάλι για τους ίδιους πληθυσμούς με το επικαιροποιημένο εμβόλιο πια, γιατί η τέταρτη είχε γίνει με το παλιό αν θυμάστε – διότι οι άνθρωποι που είναι άνω των 60 και είχαν προβλήματα, είχαν ήδη σύσταση για μια τέταρτη δόση. Αν έχουν περάσει λοιπόν τρεις μήνες από την τέταρτη δόση γι’ αυτόν τον πληθυσμό συνιστάται και η πέμπτη δόση, τρεις μήνες μετά την προηγούμενη αναμνηστική, την τέταρτη».

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό