Χαριτόπουλος στην ΚΕΔΕ: Περιορίζονται οι μετακινήσεις των μηχανημάτων των Δήμων λόγω της αύξησης των τιμών στα καύσιμα

Χαριτόπουλος στην ΚΕΔΕ: Περιορίζονται οι μετακινήσεις των μηχανημάτων των Δήμων λόγω της αύξησης των τιμών στα καύσιμα

Ξεκινούν οι εργασίες προετοιμασίας για τις παραλίες της Μαρώνειας, ωστόσο, γίνεται προσπάθεια οι εργασίες να γίνονται με λελογισμένο τρόπο, μια και η έκρηξη στις τιμές των καυσίμων, δεν επιτρέπει και πολλές μετακινήσεις για τις εργασίες αυτές.

«Περιμένουμε και το προσωπικό από την Κοινωφελή Εργασία, για να προχωρήσουμε στη διαμόρφωση των παραλιών, τον καθαρισμό, την αποκατάσταση των υποδομών, όπου αυτά χρειάζονται. Εδώ μιλάμε για πάνω από 200 και 400 χλμ την ημέρα, με τις αποστάσεις από την έδρα του Δήμου, ή όπου είναι εγκατεστημένα τα μηχανήματα. Δεν είναι όπως είναι οι άλλοι Δήμοι με τους κοντινούς τους οικισμούς. Στο συνέδριο της ΚΕΔΕ την επόμενη εβδομάδα θα τεθεί από πλευράς των εκπροσώπων του πρώτου βαθμού της Αυτοδιοίκησης αίτημα έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης, προκειμένου να μπορούν οι Δήμοι να ανταπεξέλθουν στις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας», τόνισε μιλώντας στο περιφερειακό πρόγραμμα της ΕΡΤ ΑΜ-Θ, ο Δήμαρχος Μαρωνείας-Σαππών, Ντίνος Χαριτόπουλος.

Επί πλέον ο κ. Χαριτόπουλος πρόσθεσε πως στις εργασίες διαμόρφωσης παραλιών, στόχος είναι να αυξηθούν οι προσβάσιμες παραλίες για ΑμΕΑ, πέρα από την τοποθέτηση του Αυτόνομου Μηχανισμού Πρόσβασης στη θάλασσα-sea trac-, προκειμένου και άλλοι συμπολίτες μας με κινητικά προβλήματα να μπορούν να έχουν πρόσβαση στη θάλασσα, ακόμα και με ένα διάδρομο που μπορεί να τοποθετηθεί και υπάρχουν τέτοιες παραλίες στη Μαρώνεια.

Στο σχεδιασμό του Δήμου για φέτος το καλοκαίρι δεν περιελήφθη ο φάκελος για την υποψηφιότητα για την γαλάζια σημαία, ωστόσο, θα γίνει μάλλον του χρόνου, καθώς λόγω της πανδημίας τα πράγματα ήταν δύσκολα. Ωστόσο, ο Δήμος θα επιχειρήσει να κάνει φέτος μια σύνδεση με το παγκόσμιο συνέδριο του ΤΕΦΑΑ του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, με μια βραδιά πολιτισμού στην πανέμορφη Μαρώνεια, που ίσως κάνει αρκετούς από τους επισκέπτες να αποτελέσουν τους καλύτερους πρεσβευτές για τουριστικές επισκέψεις στην περιοχή.

Μάλιστα όπως αποκάλυψε ο κ. Χαριτόπουλος, φέτος στο συνέδριο θα δώσει το παρών  και ο αγαπημένος προπονητής της ονειρεμένης Εθνικής Ποδοσφαίρου της Ελλάδας, που κατέκτησε το πανευρωπαϊκό κύπελλο το 2004, Όττο Ρεχάγκελ.

Βασιλική Μαχαίρα

ertnews.gr

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό