Χαρίτου: «Συζητήσαμε σε πολύ καλό κλίμα με την ομάδα πρωτοβουλίας τις ενέργειες για να αποτραπεί η λειτουργία της κεραίας»

Χαρίτου: «Συζητήσαμε σε πολύ καλό κλίμα με την ομάδα πρωτοβουλίας τις ενέργειες για να αποτραπεί η λειτουργία της κεραίας»

Ο βουλευτής Ροδόπης ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Δημήτρης Χαρίτου συναντήθηκε με την ομάδα πρωτοβουλίας κατοίκων και συζήτησαν σε καλό κλίμα την αξιοποίηση όλων των δυνατοτήτων για να ασκηθεί η μέγιστη πίεση ώστε να αποτραπεί η λειτουργία  της κεραίας κινητής τηλεφωνίας στην περιοχή των οδών  Μισιρλή & Αποστολίδη.

Άκουσε με πολύ προσοχή τους προβληματισμούς των κατοίκων και την ανησυχία τους  να εκτεθεί σε σοβαρό κίνδυνο η υγεία των κατοίκων στον πυκνοκατοικημένο ιστό της πόλης, από την τυχόν λειτουργία της με την εκπομπή ακτινοβολίας, που συσσωρεύεται και από άλλες πήγες. Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η μαρτυρία του γονέα που μετά την συγκλονιστική περιπέτεια της υγείας του παιδιού του, κινδυνεύει σήμερα να βρεθεί  σε απόσταση λίγων μόνο μέτρων  από την ακτινοβολία  που θα  εκπέμπει η  κεραία.

Ο βουλευτής τους συνεχάρη για τις πρωτοβουλίες που ανέλαβαν ως ενεργοί πολίτες να υπερασπιστούν τις ζωές τους, αναδεικνύοντας ένα τόσο σημαντικό θέμα για τη δημόσια υγεία και τους  ευχαρίστησε για την  ουσιαστική ενημέρωση όπως και για τις ενέργειες που σκέφτονται να ακολουθούσουν. Ενώ τους ενημέρωσε ότι από την πρώτη στιγμή συμπορεύτηκε μαζί τους ζητώντας με κοινοβουλευτική του παρέμβαση από την κυβέρνηση και τους αρμόδιους υπουργούς Υγείας, Ανάπτυξης & Επενδύσεων και Ψηφιακής Διακυβέρνησης να διασφαλίσουν τη δημόσια υγεία και ασφάλεια των κατοίκων της περιοχής.

Τέλος διαβεβαίωσε την ομάδα πρωτοβουλίας που τον επισκέφτηκε, αποτελούμενη από τους Γ.Τριανταφυλλόπουλο, Α.Πλευράκη και Σ.Κυριαζοπούλου, ότι θα επιδιώξει με τους εμπλεκόμενους φορείς, ιδιαίτερα την Αυτοδιοίκηση, να αναληφθούν  πρωτοβουλίες  ώστε να αποτραπεί η λειτουργία της κεραίας. Ενώ παράλληλα αναμένει τις απαντήσεις των αρμόδιων υπουργών στο αίτημά του, ώστε να υπάρξει συνέχεια στο επίπεδο της Βουλής.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό