Χασάν Χασάν: «Αφύλαχτες δεξαμενές νερού της ΔΕΥΑΚ κρύβουν κινδύνους για την υγεία των κατοίκων»

Χασάν Χασάν: «Αφύλαχτες δεξαμενές νερού της ΔΕΥΑΚ κρύβουν κινδύνους για την υγεία των κατοίκων»

Ερωτήματα προς την Διοίκηση του Δήμου και της ΔΕΥΑΚ απευθύνει ο Δημοτικός Σύμβουλος με την παράταξη του Αντώνη Γραβάνη κ. Χασάν Χασάν. Αναλυτικά:

«Εύλογη ανησυχία αλλά και ερωτήματα προκαλεί η υφιστάμενη κατάσταση της δεξαμενής διανομής νερού στον οικισμό του Τυχηρού.

Η παράταξή μας έγινε αποδέκτης των ανησυχιών αυτών από πλευράς κατοίκων του οικισμού σύμφωνα με τις οποίες η περίφραξη της δεξαμενής είναι παντελώς κατεστραμμένη, και άρα μη υφιστάμενη, ενώ η πρόσβαση στην δεξαμενή είναι τουλάχιστον εύκολη καθ’ ότι και το καπάκι της δεξαμενής δεν διαθέτει κανέναν μηχανισμό κλειδώματος,  με αποτέλεσμα αυτή να είναι εκτεθειμένη σε οποιονδήποτε το επιθυμεί να «παρέμβει» επί της δεξαμενής.

Οι φωτογραφίες που μας έστειλαν οι κάτοικοι επιβεβαίωσαν τις καταγγελίες τους, καθώς διαπιστώνεται ότι με περισσή ευκολία μπορεί να εισέλθει οποιοσδήποτε στον χώρο της δεξαμενής έχοντας πρόσβαση σε δεξαμενή και νερό.

Μάλιστα σύμφωνα με μαρτυρίες των κατοίκων πολλάκις στο παρελθόν έχουν απομακρύνει από την δεξαμενή διάφορα απορρίμματα και νεκρά ζώα, που έγιναν αντιληπτά από την έντονη δυσοσμία στο νερό.

Ως εκ τούτου ερωτάται η δημοτική αρχή και η διοίκηση της ΔΕΥΑ Κομοτηνής:

-Μετά τις καταγγελίες των κατοίκων στο Δήμο και τη ΔΕΥΑΚ ότι το νερό μυρίζει, αφού υπήρχε νεκρό ζώο στη δεξαμενή από όπου πίνουν νερό οι κάτοικοι, γιατί δεν έλυσε το πρόβλημα προστασίας της δεξαμενής από ενδεχόμενη ανθρώπινη, και όχι  μόνο, παρέμβαση;

-Πώς διασφαλίζεται η ποιότητα του νερού της δεξαμενής ώστε να μην διατρέχει κίνδυνο η δημόσια υγεία των κατοίκων της περιοχής;

-Υπάρχουν παρόμοια προβλήματα και σε άλλες δεξαμενές;

-Εγγυάται ο Δήμαρχος και η διοίκηση της ΔΕΥΑΚ την ποιότητα του νερού που πίνουν και ακριβοπληρώνουν οι δημότες;

Είναι ξεκάθαρη υποχρέωση του Δήμου και της ΔΕΥΑΚ να προφυλάξει το χώρο και να εγκαταστήσει έστω μία κλειδαριά ώστε να μην κινδυνεύει η υγεία των κατοίκων. Αποτελεί σοβαρή παράβαση η «συγκεκριμένη ανευθυνότητα» της διοίκησης που ενώ ενημερώθηκε από τους κατοίκους εδώ και χρόνια, ακόμη δεν έχει ανταποκριθεί».

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό