Χρηματοδοτήσεις ύψους 3,7 εκ. € από την Περιφέρεια ΑΜΘγια έργα υδρεύσεων στους Δήμους Κάτω Νευροκοπίου και Δοξάτου

Χρηματοδοτήσεις ύψους 3,7 εκ. € από την Περιφέρεια ΑΜΘγια έργα υδρεύσεων στους Δήμους Κάτω Νευροκοπίου και Δοξάτου

Τη χρηματοδότηση δύο μεγάλων έργων ύδρευσης στους Δήμους Κάτω Νευροκοπίου και Δοξάτου στην Περιφερειακή Ενότητα Δράμας ενέκρινε  ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστος Μέτιος με πόρους από το ΕΣΠΑ που ξεπερνούν τα 3,7 εκατομμύρια ευρώ.

Συγκεκριμένα:

Α. Δήμος Κάτω Νευροκοπίου

Οι πόροι που διαθέτει η Περιφέρεια στο Δήμο Κάτω Νευροκοπίου ξεπερνούν τα 2,2 εκατομμύρια ευρώ.

Το έργο του Δήμου προβλέπειτην αντικατάσταση του εσωτερικού,καθώς και ενός τμήματος του εξωτερικού δικτύου ύδρευσης στη Δημοτική Κοινότητα Κάτω Νευροκοπίου με νέους αγωγούςσύγχρονων προδιαγραφών.

Παράλληλα, θα εγκατασταθούνειδικοίσταθμοί για την παρακολούθηση της ποιότητας, της πίεσης και της θερμοκρασίας του νερού και τον έλεγχο των διαρροών, θα τοποθετηθούν φρεάτια εξαερισμού και πυροσβεστικοί κρούνοι ενώ εργασίες θα γίνουν και στις δύο δεξαμενές του δικτύου.

Β. Δήμος Δοξάτου

Για το έργο του Δήμου Δοξάτου η Περιφέρεια διαθέτει περισσότερα από 1,5 εκατομμύρια ευρώ.

Με τη χρηματοδότηση της Περιφέρειας, ο ΔήμοςΔοξάτου θα αντικαταστήσει το παλαιό εσωτερικό δίκτυο ύδρευσης των Κυργίων και των γύρω οικισμών Ευρυπέδου, Βαθυσπήλου, Βαθυχωρίου, Υψηλού, Τραχείας και Αγάπης με νέους αγωγούςτων οποίων το συνολικό μήκος θα ξεπερνά τα 32 χιλιόμετρα.

Με την αφορμή της ένταξης των δύο αυτών έργων στο ΕΣΠΑ, ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ κ. Χρήστος Μέτιοςμετέβη στο Δήμο Κάτω Νευροκοπίου και είχε συνάντησημε το Δήμαρχο κ. Γιάννη Κυριακίδημαζί με τον Αντιπεριφερειάρχη Δράμας κ. Γιώργο Παπαδόπουλο, τον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Χρήστο Παπαθεοδώρου,τον ΑντιπεριφερειάρχηΑγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής κ. Γιώργο Ζιμπίδηκαι τους εντεταλμένουςπεριφερειακούς συμβούλουςΠολιτισμού κ. Γρηγόρη Παπαεμμανουήλ καιεφαρμογής Δράσεων Κοινωνικής Πολιτικής και Συνέργειας κ. Αριστείδη Μωυσιάδη.

Εκεί πραγματοποίησαν σύσκεψη με τη συμμετοχήτουΠροέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Θεόδωρου Ιφόγλουκαι του Αντιδημάρχου Οικονομικών και Διοίκησης κ. Ανδρέα Αμαραντίδη.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό