Δεκαήμερο δράσεων και γεύσεων στη Δράμα

Δεκαήμερο δράσεων και γεύσεων στη Δράμα

Στη Δράμα θα πραγματοποιηθεί φέτος η 7η «ΔΡΑΜΟΙΝΟΓΝΩΣΙΑ», μετά από δύο χρόνια απουσίας λόγω της πανδημίας. Πρόκειται για την διοργάνωση που προβάλλει τα φημισμένα δραμινά κρασιά, την ιστορία, τις φυσικές ομορφιές και τον πολιτισμό της περιοχής.

Η φετινή «ΔΡΑΜΟΙΝΟΓΝΩΣΙΑ» θα διαρκέσει 10 ημέρες, από τις 20 έως τις 29 Μαΐου 2022. Για την διοργάνωση συνεργάζονται η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας -Θράκης με τους πέντε δήμους του νομού, Δράμας, Παρανεστίου, Κ. Νευροκοπίου, Προσοτσάνης και Δοξάτου, τους τοπικούς φορείς και τους επιχειρηματίες οργανώνοντας ένα πρόγραμμα πλούσιων και ποικίλων εκδηλώσεων όλο το δεκαήμερο σε δρόμους, πλατείες και καταστήματα.

Η έναρξη θα γίνει την Παρασκευή 20 Μαΐου με συναυλία της Λαϊκής Ορχήστρας «Μίκης Θεοδωράκης» και τη Γλυκερία στην κεντρική πλατεία της Δράμας.

Νωρίτερα θα ξεκινήσει, στο Αμφιθέατρο του Διοικητηρίου Δράμας, το τριήμερο συνέδριο «Ιχνηλατώντας τα μονοπάτια του Διονύσου» με συνεδρίες για την οινική καλλιέργεια, οινοποίηση στην περιοχή, την αρχαιολογία και την ιστορία της, το τοπικό περιβάλλον και την βιοποικιλότητα, τις σύγχρονες εθιμικές πρακτικές και τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού. Οι σύνεδροι θα επισκεφθούν το Αρχαιολογικό Μουσείο Δράμας, το Ιερό του Βάκχου στην Καλή Βρύση ενώ στην Μαυρολεύκη θα παρακολουθήσουν το έθιμο της Πυροβασίας των Αναστεναρίων.

Την Πέμπτη θα δοθεί συναυλία στο πάρκο των γλυπτών της Περιφερειακής Ενότητας Δράµας µε τον Βαγγέλη Γερµανό.

Το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Μάη θα είναι ανοικτά τα οινοποιεία του νομού για τους επισκέπτες με εκδηλώσεις, συναυλίες, γευσιγνωσία και εκθέσεις. Την Κυριακή 29 Μαϊου θα πραγματοποιηθεί ο καθιερωμένος αγώνας δρόμου, Drama Wine Trail στην περιοχή της Αδριανής με τους αθλητές να ακολουθούν διαδρομές μέσα από αμπελώνες και οινοποιεία.

Το βράδυ της Κυριακής 29 Μάϊου, στην πλατεία Κάτω Νευροκοπίου θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση «Γαστρονομικό ταξίδι µε οδηγό τον οίνο και την πατάτα Κάτω Νευροκοπίου». Θα ακολουθήσει μουσική εκδήλωση.

Με πληροφορίες απο ertnews.gr/EnaNews

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό