Δελτίο Εβδομαδιαίας Δραστηριότητας Αντιπεριφερειάρχη Δράμας κ. Γρηγορίου Παπαεμμανουήλ (από 23 έως 30/1)

Δελτίο Εβδομαδιαίας Δραστηριότητας Αντιπεριφερειάρχη Δράμας κ. Γρηγορίου Παπαεμμανουήλ (από 23 έως 30/1)

Ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας κ. Γρηγόριος Παπαεμμανουήλ, την εβδομάδα από Κυριακή 23 Ιανουαρίου έως Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2022 είχε την ακόλουθη δραστηριότητα :

  • Δευτέρα 24 Ιανουαρίου : είχε συνάντηση με τους πρώην Βουλευτές Ν.Δ. Ν. Δράμας κ. Σταύρο Παπαδόπουλο και κ.Δημήτριο Κυριαζίδη

– Τρίτη 25 Ιανουαρίου : ημέρα μνήμης της εορτής του Αγίου Γρηγορίου του Θεολόγου και της ονομαστικής του εορτής, ο κ.Παπαεμμανουήλ, εκκλησιάστηκε, μαζί με τον Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας κ.Αλέξη Πολίτη, στον Ιερό Ναό Αγίου Γρηγορίου Ν.Καρβάλης, όπου θησαυρίζεται το σκήνωμα του Αγίου Γρηγορίου.

Έπειτα, δέχθηκε ευχές για την ονομαστική του εορτή, στο γραφείο του, στο Διοικητήριο Δράμας, από φορείς, υπηρεσιακούς παράγοντες, σωματεία, συλλόγους, ενώσεις, οργανώσεις, καθώς και από πλήθος πολίτων.

  • Τετάρτη 26 Ιανουαρίου : Είχε συναντήσεις εργασίας με τον Πρόεδρο της Κοινότητας Χωριστής κ. Κωνσταντίνο Ζαρόγλου, τον Προϊστάμενο Τμήματος

Περιβάλλοντος & Υδροοικονομίας Π. Ε. Δράμας κ. Ευάγγελο Μαλκάκη και τον Διευθυντή της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων Π.Ε. Δράμας κ. Θεόδωρο Σιδηρόπουλο, όπου δρομολόγησαν σημαντικά θέματα αρμοδιότητας τους

  • Παρασκευή 28 Ιανουαρίου : Επισκέφθηκε την Δομή Προσωρινής Υποδοχής και Φιλοξενίας Αιτούντων Άσυλο (Προσφύγων), στην Βιομηχανική Περιοχή Δράμας, όπου είχε συνάντηση ουσίας με τον Διοικητή της Δομής κ. Δημήτριο Τουτουντζόγλου και το προσωπικό. Στη συνάντηση, συζητήθηκαν η υπάρχουσα κατάσταση και τα προβλήματα λειτουργίας της δομής και γενικότερα, οι εξελίξεις στο προσφυγικό-μεταναστευτικό ζήτημα. Είχε προηγηθεί συνάντηση εργασίας με τον Διοικητή της Δομής, στον χώρο του Γραφείου Αντιπεριφερειάρχη, την Τετάρτη 26 Ιανουαρίου. Έπειτα, ο Αντιπεριφερειάρχης περιηγήθηκε από τον Διοικητή στον χώρο της Δομής και τις κτιριακές εγκαταστάσεις και συγκεκριμένα, επισκέφθηκε τα γραφεία του Ε.Ο.Δ.Δ.Υ., τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης, τον Παιδικό Σταθμό-Νηπιαγωγείο και τα γραφεία της UNICEF που λειτουργούν στο εσωτερικό της Δομής και ενημερώθηκε για τη δράση τους. Σύμφωνα με την πληροφόρηση από τον Διοικητή και από το Τμήμα του Ε.Ο.Δ.Δ.Υ. που λειτουργεί μέσα στη δομή, το 80 % των διαμενόντων (205 άτομα) και το 100 % των 75 παιδιών που φοιτούν στα σχολεία μας είναι πλήρως εμβολιασμένοι.
  • Έπειτα επισκέφθηκε την μονάδα θερμοκηπίου υδροπονίας ντομάτας που βρίσκεται στην Πετρούσα και είχε συνάντηση με τη διοίκηση και το προσωπικό, σε μία προσπάθεια στήριξης της υγιούς επιχειρηματικότητας που προσφέρει θέσεις εργασίας στον τόπο μας και τονώνει την τοπική οικονομία.
  • Στη συνέχεια, είχε συνάντηση εργασίας στο Δημαρχείο στην Προσοτσάνη με τον Δήμαρχο κ. Θεόδωρο Αθανασιάδη και επισκέφθηκε το μοναδικό Σπήλαιο των Πηγών του Αγγίτη, το Παλαιοντολογικό Πάρκο Αγγίτη και το Βιομηχανικό Πάρκο Προσοτσάνης. Στην επίσκεψη, σχεδιάστηκαν και δρομολογήθηκαν λύσεις σε θέματα μείζονος σημασίας.

Την εβδομάδα αυτή, ο Αντιπεριφερειάρχης παρέστη στην Κοπή της Αγιοβασιλόπιτας της Λέσχης Καταδρομέων Δράμας, τιμώντας με την παρουσία του τις Ένοπλές μας Δυνάμεις, καθώς και των Διευθυντών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, υπό τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης κ. Κωνσταντίνο Μπαντίκο, όπου απηύθυνε χαιρετισμό.

Έλαβε, τέλος, μέρος στη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Τριών Ιεραρχών στα Πηγάδια Δήμου Δοξάτου, όπου χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δράμας κ.κ. Παύλος, τιμώντας τη μνήμη των Τριών Ιεραρχών ∙ προστατών της εκπαίδευσης και των γραμμάτων.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό