Δέσποινα Μπουρουτζίδου : «Οι πελάτες μου δηλώνουν αθώοι στην υπόθεση με τα ψεύτικα rapid test στο Σουφλί»

Δέσποινα Μπουρουτζίδου : «Οι πελάτες μου δηλώνουν αθώοι στην υπόθεση με τα ψεύτικα rapid test στο Σουφλί»

Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ENA με την Μαρία Παπάζογλου φιλοξενήθηκε η συνήγορος υπεράσπισης των κατηγορουμένων κα. Δέσποινα Μπουρουτζίδου που φέρεται να ζητούσαν την  έκδοση πλαστών βεβαιώσεων αρνητικών rapid tests.

Υπενθυμίζεται ότι  φαρμακοποιός από την περιοχή του Σουφλίου και δύο συνεργάτες του έχουν συλληφθεί, σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, για έκδοση πλαστών βεβαιώσεων αρνητικών rapid tests σε ανεμβολίαστους πολίτες.

Η καταγγελία έφτασε αρχικά στην Αστυνομική Διεύθυνση Αλεξανδρούπολης, που ξεκίνησε και την έρευνα, κατά την οποία διαπίστωσε την καταχώρηση αρνητικών tests στην ειδική πλατφόρμα, για πελάτες του φαρμακείου που δεν είχαν καν υποβληθεί σε έλεγχο. Μεταξύ των ατόμων για τα οποία γίνονταν οι ψευδείς δηλώσεις φέρεται να βρίσκονταν στρατιωτικοί και αστυνομικοί.

Την υπόθεση ανέλαβε στη συνέχεια το Τμήμα Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας στη Θεσσαλονίκη, κλιμάκιο του οποίου βρέθηκε στο φαρμακείο του χωριού της περιοχής Σουφλίου και προχώρησε σε συλλήψεις. Παράλληλα, πληροφορίες αναφέρουν πως άλλα δέκα άτομα που πιθανόν εμπλέκονται στην υπόθεση ανακρίνονται από τις αστυνομικές αρχές.

Για το θέμα τοποθετήθηκε και ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Έβρου, τονίζοντας σε ανακοίνωσή του ότι «είναι απολύτως καταδικαστέες παραβατικές συμπεριφορές, ειδικά στον ευαίσθητο χώρο της υγείας, εφόσον, βέβαια, αυτές αποδειχθούν». Ο σύλλογος σημειώνει πως «τα φαρμακεία, όλο αυτό το διάστημα, με αίσθημα ευθύνης, έχουν σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, εκτελώντας τον δύσκολο ρόλο που τους ανατέθηκε» και καταλήγει αναφέροντας πως «μεμονωμένα περιστατικά, σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να χαρακτηρίζουν έναν ολόκληρο κλάδο». Δηλώνει, τέλος, ότι «βρίσκεται στη διάθεση των αρμόδιων αρχών προκειμένου να βοηθήσει στη διαλεύκανση της υπόθεσης».

Η κα. Μπουρουτζίδου ξεκαθαρίζει στο κεντρικό δελτίο του ΕΝΑ ότι οι πελάτες της που είναι 10 στον αριθμό δηλώνουν αθώοι και ότι αυτό πρόκειται να ισχυριστούν μπροστά στις δικαστικές αρχές και ότι υπάρχουν σοβορά στοιχεία που θα αποδείξουν την αθώωση τους.

EnaNews

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό