Διακριθέντες μαθητές του Μειονοτικού Γυμνασίου-Λυκείου Κομοτηνής στο μαθηματικό διαγωνισμό “Καγκουρό”

Διακριθέντες μαθητές του Μειονοτικού Γυμνασίου-Λυκείου Κομοτηνής στο μαθηματικό διαγωνισμό “Καγκουρό”

Η Διεύθυνση και ο Σύλλογος Διδασκόντων του Μειονοτικού Γυμνασίου Λυκείου Κομοτηνής συγχαίρει τους 24 μαθητές και μαθήτριες του σχολείου που συμμετείχαν και δοκίμασαν τις δυνάμεις τους στον φετινό μαθηματικό διαγωνισμό Καγκουρό που διεξήχθη στο 3 ο Πειραματικό ΓΕΛ το Σάββατο 30 Μαρτίου, ιδιαίτερα δε όσους/ες διακρίθηκαν για την πολύ υψηλή επίδοσή τους που είναι οι: Γιουτζέλ
Καάν μαθητής της Α΄ Λυκείου και Σοφτά Κιουμπρά μαθήτρια της Β΄Λυκείου.

Ο διεθνής μαθηματικός διαγωνισμός Καγκουρό είναι ο μεγαλύτερος εκπαιδευτικός διαγωνισμός στον κόσμο, με πάνω από 6.000.000 συμμετοχές από 72 χώρες. Το Υπουργείο Παιδείας έχει εγκρίνει τον διαγωνισμό και ενθαρρύνει τη συμμετοχή των μαθητών σ’ αυτόν. Με αφορμή τον διαγωνισμό παράγεται εκπαιδευτικό υλικό που προάγει την γνώση, διαχέει την πληροφορία και καλλιεργεί την σκέψη.
Η φιλοσοφία του διαγωνισμού βασίζεται στην αρχή ότι τα μαθηματικά είναι μία κουλτούρα η οποία πρέπει να παρέχεται σε όλους. Μάλιστα, επειδή τα μαθηματικά καλλιεργούν τη σκέψη και φέρνουν πνευματική ικανοποίηση, δεν πρέπει να απευθύνονται μόνο σε λίγους. Ο κοινός νους, η καθαρή σκέψη και η αγάπη για τα μαθηματικά είναι αρκετά εφόδια για να αντιμετωπίσει κανείς τα θέματα του διαγωνισμού.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό