Διαρροές για τις τοξικολογικές της 9χρονης Τζωρτζίνας – Eξετάσεις για βαρέα μέταλλα

Διαρροές για τις τοξικολογικές της 9χρονης Τζωρτζίνας – Eξετάσεις για βαρέα μέταλλα

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο ιατροδικαστής Σωτήρης Μπουζιάνης, ενώ έχει ήδη αρχίσει ο πρώτος κύκλος καταθέσεων, μέχρι στιγμής δεν έχει εντοπιστεί ύποπτη ουσία στον οργανισμό της Τζωρτζίνας, παρά μόνο τα φάρμακα που λάμβανε το παιδί ως αγωγή.

Ωστόσο, σύμφωνα με το pelop.gr επειδή καμία ουσία δεν είναι μη ανιχνεύσιμη, περνάνε στον επόμενο κύκλο ουσιών, των βαρέων μετάλλων, για να δουν αν έχει λάβει αρσενικό ή κάλιο, δηλαδή αν ο οργανισμός του παιδιού είχε τοξικές ουσίες.

Από την πλευρά τους οι γονείς διέψευσαν την πληροφορία που μεταδόθηκε πως υπάρχει βίντεο που αποδεικνύει την «καθυστέρηση» στην αντίδραση γιατρών μετά τις εκκλήσεις της μητέρας Ρούλας Πισπιρίγκου για να σώσουν το παιδί τους. Υπάρχει, όντως, βίντεο και δείχνει τις αντιδράσεις της Τζωρτζίνας όταν, ήδη, ήταν άρρωστη και νοσηλευόταν και οι γιατροί ζητούσαν να δουν βίντεο με «επεισόδιο» σπασμών που μπορεί να είχε. Όπως η ίδια η μητέρα είχε πει «τράβηξα το βίντεο επειδή οι γιατροί το είχαν ζητήσει».

Οι πιο συχνές ανεπιθύμητες παρενέργειες των αυξημένων επιπέδων του καλίου είναι οι διαταραχές στον καρδιακό μυ.

Το κάλιο είναι ένας ηλεκτρολύτης, μια χημική ουσία ικανή να παράγει ενέργεια. Σε ό,τι αφορά την καρδιά, αυτό το μέταλλο βοηθά στη ρύθμιση του καρδιακού παλμού. Τα αυξημένα επίπεδα καλίου, ωστόσο, μπορεί να προκαλέσουν αίσθημα παλμών της καρδιάς και ανωμαλίες που μπορούν να οδηγήσουν σε διακοπές του κτύπου της καρδιάς, που ονομάζονται αρρυθμίες. Οι αρρυθμίες πρέπει να διορθωθούν το συντομότερο δυνατόν, δεδομένου ότι θέτουν τον ασθενή σε κίνδυνο για αιφνίδιο θάνατο. Τα πολύ υψηλά επίπεδα καλίου μπορεί να προκαλέσουν ακόμα και σταμάτημα της καρδιάς.

net-time.gr

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό