Δίκη Λιγνάδη: Για τις 3 Μαρτίου διεκόπη η δίκη λόγω ασθένειας μέλους του δικαστηρίου

Δίκη Λιγνάδη: Για τις 3 Μαρτίου διεκόπη η δίκη λόγω ασθένειας μέλους του δικαστηρίου


Για τις 3 Μαρτίου διεκόπη για δεύτερη φορά η δίκη του πρώην καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, Δημήτρη Λιγνάδη για «βιασμό κατά συρροή» λόγω κωλύματος στο πρόσωπο μέλους της σύνθεσης του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου.

Παρόντες στο δικαστήριο ήταν τόσο ο κατηγορούμενος όσο και οι καταγγέλοντες. Με την έναρξη της διαδικασίας ανακοινώθηκε πως οι γραμματείς της έδρας συμμετέχουν στην προγραμματισμένη στάση εργασίας μέχρι τις 11 το πρωί, καθώς και ότι ένα μέλος της έδρας νοσεί.

«Λαμβανομένου υπόψη του κωλύματος και καθώς η αναπλήρωση της δικαστή αφορά μόνο για το θέμα της διακοπής, θα πρέπει να διακόψουμε» πρότεινε ο εισαγγελέας.

Παράλληλα, τέθηκε από την πολιτική αγωγή ζήτημα και σε σχέση με την περιορισμένη χωρητικότητα της δικαστικής αίθουσας.

Ζήτημα τέθηκε από την πολιτική αγωγή και αναφορικά με την αίθουσα καθώς η χωρητικότητά της είναι περιορισμένη. «Αυτοί που θα πρέπει να παρίστανται, θα παρίστανται. Θα είναι παρόντες αυτοί που χρειάζονται. Όλοι ενδιαφερόμαστε να διεξαχθεί η δίκη σωστά και θα πηγαίνουμε σε όποια αίθουσα είναι διαθέσιμη» ανέφερε η πρόεδρος του δικαστηρίου.

Ο συνήγορος υπεράσπισης του κατηγορουμένου, Αλέξης Κούγιας, σε δηλώσεις του υποστήριξε ότι στόχος της υπεράσπισης είναι η διεξαγωγή της δίκης, καθώς και ότι προτίθεται να καταβάλει ακόμη τα έξοδα των μαρτύρων, που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να ταξιδεύουν προκειμένου να παραστούν στο δικαστήριο.

Κατά την έξοδο του Δημήτρη Λιγνάδη από από το δικαστικό μέγαρο δέχθηκε εντονότατη φραστική επίθεση: «Τέρας, να σαπίσεις στη φυλακή», φώναξαν κάποιοι από τους συγκεντρωμένους.

typos.gr

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό