Δίκη Τοπαλούδη: Ισόβια και 15 χρόνια στους κατηγορούμενους

Δίκη Τοπαλούδη: Ισόβια και 15 χρόνια στους κατηγορούμενους

Ισόβια κάθειρξη και 15 χρόνια σε κάθε έναν από τους δυο κατηγορούμενους για το βιασμό και τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη επέβαλε ομόφωνα το Μικτό Ορκωτό Εφετείο τη Αθήνας.

Μόλις ανακοινώθηκε η απόφαση του δικαστηρίου για την υπόθεση του βιασμού και της δολοφονίας της Ελένης Τοπαλούδη, τον Νοέμβριο του 2018 στη Ρόδο όπου σπούδαζε, όσοι βρίσκονταν στην αίθουσα αντέδρασαν με χειροκροτήματα και συνθήματα. Αυτό προκάλεσε την αντίδραση της προέδρου, η οποία αναφώνησε: «Παρακαλώ! Δεν είμαστε σε θέατρο!».

Το δικαστήριο αποφάσισε να καταδικάσει τους δυο κατηγορούμενους και σε δεύτερο βαθμό, χωρίς ελαφρυντικά. Μόλις ανακοινώθηκε η απόφαση του Εφετείου, η μητέρα της Ελένης Τοπαλούδη πλησίασε το εδώλιο που κάθονταν οι δύο κατηγορούμενοι και και είπε στο Ροδίτη: «Να τους καμαρώσω θέλω… να σε δω θέλω».

«Εν μέρη αισθάνομαι δικαιωμένη, εν όλω όχι. Θα κάτσουν 20 χρόνια και θα βγουν. Εδώ και τώρα αλλαγές στο Ποινικό Κώδικα. Πολύ θα παρακαλέσω τον Πρωθυπουργό να ακούσει εμάς τις μάνες των δολοφονημένων παιδιών. Δεν μπορεί μόνο οι δολοφόνοι να έχουν δικαιώματα» τόνισε μεταξύ άλλων η Κούλα Αρμουτίδου-Τοπαλούδη, μητέρα της Ελένης Τοπαλούδη.

«Δικαίωση στιγμιαία. Ήταν το ανώτατο που μπορούσε να επιβληθεί. Τέτοια ειδεχθή εγκλήματα θα πρέπει να καταδικάζονται σε όσους βαθμούς και να πάνε κάποιοι» τόνισε ο Γιάννης Τοπαλούδης και ευχαρίστησε ονομαστικά τα μέλη της σύνθεσης του δικαστηρίου.

Ένταση με τους γονείς της Ελένης Τοπαλούδη

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης για τα ελαφρυντικά προκλήθηκε ένταση όταν ο συνήγορος του Ροδίτη κατηγορούμενου υποστήριξε πως ο τρόπος που έγινε το έγκλημα δεν ήταν καν αποτρόπαιο, σύμφωνα με τον ιατροδικαστή!

«Δεν ήταν αυτό αποτρόπαιο, δεν ντρέπεσαι λίγο είσαι και δικηγόρος» φώναξε ο πατέρας της Ελένης Τοπαλούδη, «Ντροπή σου, κάθαρμα, κ@^#παιδα που δεν είναι αυτό αποτρόπαιο!» αντέδρασε οργισμένη η μητέρα της, με τους αστυνομικούς να τους οδηγούν εκτός της αίθουσας για να ηρεμήσουν τα πνεύματα.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό