Δημήτρης Χαρίτου για φωτιά στο Παπίκιο: “Υπάρχει ακόμη δρόμος… Όχι εφησυχασμός”. “Οι ευθύνες της κυβέρνησης είναι βαρύτατες”..

Δημήτρης Χαρίτου για φωτιά στο Παπίκιο: “Υπάρχει ακόμη δρόμος… Όχι εφησυχασμός”. “Οι ευθύνες της κυβέρνησης είναι βαρύτατες”..

Ο Δημήτρης Χαρίτου -βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ν.Ροδόπης ανέβηκε χθες το πρωί μαζί με δημοτικούς συμβούλους σε σημεία του Παπικίου Όρος που καίγεται από τις 22 Οκτωβρίου και ανάρτησε τις εξής δηλώσεις στην σελίδα του στο Facebook:

Επισκέφθηκα σήμερα το πρωί μαζί με τους δημοτικούς συμβούλους Α. Στρατιάδη Γ.Λουτατίδη και το μέλος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Κ.Μάρκου τις πληγείσες περιοχές στο Παπίκιο Όρος για να έχουμε μια άμεση εικόνα για την εξέλιξη της φωτιάς και ενημερωθήκαμε από τον διοικητή της πυροσβεστικής υπηρεσίας της ΑΜ_Θράκης Κ Κούκουρα.

Σύμφωνα με την ενημέρωση,η φωτιά στις αρχικές εστίες που εκδηλώθηκε είναι σε ύφεση, ενώ επεκτάθηκε και βρίσκεται σε έξαρση σε ενα ιδιαιτερα δύσβατο σημείο, πάνω και βόρεια του «χιονορέματος».Σημείο στο οποίο κινούνται επίγειες δυνάμεις και ταυτόχρονα επιχειρούν ρίψεις νερού εναέρια μέσα.

Σήμερα 15η μέρα και ακόμη η φωτιά δεν εχει τεθεί υπό έλεγχο παρά τη μεγάλη προσπάθεια όσων επιχειρούν στη δύσβατη περιοχή. Οι ευθύνες της κυβέρνησης και του αρμόδιου υπουργείου ειναι βαρύτατες, αφού υποτίμησαν τη σοβαρότητα της κατάστασης και δεν την αντιμετώπισαν εν τη γενέσει της με εναέρια μέσα.

Οι παρεμβάσεις μου στη Βουλή όπως και της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, που ανέδειξαν σε πανελλαδικό επίπεδο το ζήτημα,έπιασαν τόπο, αφού από την Πέμπτη παρατηρείται μια μεγαλύτερη κινητικότητα από την πλευρά της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου, που εκδηλώνεται και στο επιχειρησιακό επίπεδο.

Η φωτιά όμως βρίσκεται σε εξέλιξη, υπάρχει ακόμη δρόμος και δεν χρειάζεται κανένας εφησυχασμός, αλλά εγρήγορση και στήριξη όσων επιχειρούν για τον έλεγχο και τη κατάσβεσή της. Όπως επίσης να δούμε την επόμενη μέρα για την επούλωση των πληγών, με μέτρα πρόληψης, προστασίας των δασικών εκτάσεων,καθώς και την ανάδειξη της ευρύτερης περιοχής του Παπίκιου Όρους”

Πηγή+photo: Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό