Δημήτρης Χαρίτου: Η επίμονη προσπάθεια αποζημίωσης των κερασοπαραγωγών είχε αποτέλεσμα, ζητώ να αποζημιωθούν άμεσα και οι πληγέντες ελαιοπαραγωγοί

Δημήτρης Χαρίτου: Η επίμονη προσπάθεια αποζημίωσης των κερασοπαραγωγών είχε αποτέλεσμα, ζητώ να αποζημιωθούν άμεσα και οι πληγέντες ελαιοπαραγωγοί

Καρπούς απέδωσαν οι προσπάθειες του βουλευτή Ροδόπης ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Δημήτρη Χαρίτου σχετικά με την στήριξη των παραγωγών του νομού που επλήγησαν από φυσικά φαινόμενα το περασμένο έτος και συγκεκριμένα από παγετό την άνοιξη του 2021.

Ως γνωστό από την πρώτη στιγμή εκδήλωσης των ζημιών λόγω του παγετού σε δενδρώδεις καλλιέργειες κεράσια, ελιές, κ.α., ο βουλευτής Ροδόπης επικοινώνησε με τον ΕΛΓΑ, ενώ κατέθεσε αίτημα μέσω ερωτήσεων στην ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για την αποζημίωση των πληγέντων παραγωγών της περιοχής μας.

Κορύφωση αυτής της επίμονης προσπάθειας του βουλευτή ήταν η επίκαιρη ερώτηση που συζητήθηκε τον περασμένο Ιούνιο στη Βουλή με την παρουσία της υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Φωτεινής Αραμπατζή. Ο βουλευτής ανέδειξε στη Βουλή τις μεγάλες ζημιές που είχαν υποστεί και οι όψιμες και οι πρώιμες καλλιέργειες κερασιού καθώς και το αίτημα της αποζημίωσής τους.

Με το ΦΕΚ 2482/20-05-2022 ο ΕΛΓΑ θα αποζημιώσει τους κερασοπαραγωγούς που επλήγησαν από παγετό, γεγονός που δικαιώνει την επίμονη πίεση που άσκησε ο βουλευτής προκειμένου να αποζημιωθούν οι κερασοπαραγωγοί της περιοχής μας.

Προς την ίδια κατεύθυνση, ο βουλευτής κος Χαρίτου ζητά για μία ακόμη αφορά από την ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης να τρέξουν με ταχύτερους ρυθμούς όλες οι διαδικασίες ώστε και οι ελαιοπαραγωγοί της Ροδόπης να λάβουν αποζημίωση εξαιτίας των σοβαρότατων και εκτεταμένων συνεπειών που ο παγετός είχε προκαλέσει στα ελαιόδεντρα. Συνέπειες που είχε αναδείξει από την πρώτη στιγμή ο βουλευτής και είχαν ως αποτέλεσμα να μειωθεί σημαντικά η παραγωγή και κατ’ επέκταση να συρρικνωθεί δραστικά το εισόδημα των ελαιοπαραγώγων που επλήγησαν.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό