Δημήτρης Χαρίτου: Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων δε δεσμεύτηκε για ένταξη των επενδυτικών σχεδίων αγροτών της Περιφέρειας ΑΜΘ στον Αναπτυξιακό Νόμο 4399/2016

Δημήτρης Χαρίτου: Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων δε δεσμεύτηκε για ένταξη των επενδυτικών σχεδίων αγροτών της Περιφέρειας ΑΜΘ στον Αναπτυξιακό Νόμο 4399/2016

Ο βουλευτής Ροδόπης ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Δημήτρης Χαρίτου με ερώτηση που είχε καταθέσει στις 25 Φεβρουαρίου ζητούσε από τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων την ένταξη στον Αναπτυξιακό Νόμο 4399/2016 των επενδυτικών σχεδίων αροτραίων καλλιεργειών αγροτών της Περιφέρειας ΑΜΘ, που απορρίφθηκαν με τον χαρακτηρισμό ότι δεν τεκμηριώνεται ο ολοκληρωμένος χαρακτήρας του επενδυτικού σχεδίου.

Απαντώντας στην ερώτηση του βουλευτή Ροδόπης ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων,  αναφέρει ότι οι Διοικήσεις των αιρετών Περιφερειών, έχουν την αποκλειστική αρμοδιότητα εφαρμογής του νόμου 4399/2016, όσον αφορά τα επενδυτικά σχέδια που υποβάλλονται για αυτού του ύψους προϋπολογισμού των σχεδίων. Γνωστοποιεί ότι το Υπουργείο αρκείται να παρέχει απλώς διευκρινίσεις με την έκδοση εγκυκλίων για την εφαρμογή του νόμου, χωρίς ουσιαστικά να αναλαμβάνει καμία ευθύνη για το πρόβλημα που έχει προκύψει με τα επενδυτικά σχέδια αγροτών στην ΑΜΘ.

Λόγω της σοβαρότητας του προβλήματος, με πολλές δεκάδες επενδυτικά σχέδια να βρίσκονται στον αέρα στην περιφέρεια και τους παραγωγούς σε αναβρασμό,  ο υπουργός αφήνει να εννοηθεί ότι το υπουργείο θα επιδιώξει να αποσαφηνίσει πολλά από τα προβλήματα που έχουν αναδειχθεί σε Περιφερειακές Διοικήσεις της χώρας. Προκειμένου, όπως ο ίδιος αναφέρει, να υπάρχει η κατά το δυνατόν ενιαία αντιμετώπιση σε ζητήματα επενδυτικών σχεδίων που εμφανίζουν όμοια χαρακτηριστικά, χωρίς όμως να αναλαμβάνει καμία δέσμευση για την ένταξη των επενδυτικών σχεδίων στον Αναπτυξιακό Νόμο.

Ο βουλευτής κος Χαρίτου, με αφορμή την απάντησή του υπουργού που αποφεύγει να δεσμευθεί συγκεκριμένα, δήλωσε: «καλώ την κυβέρνηση να αναλάβει την πολιτική βούληση και να εντάξει τα επενδυτικά σχέδια του  κλάδου των αροτραίων καλλιεργειών της Αν. Μακεδονίας-Θράκης στον Αναπτυξιακό Νόμο, καθώς οι επενδύσεις στον πρωτογενή τομέα στην περιοχή είναι πολύ σημαντικές, αφού αυτός αποτελεί ισχυρό πυλώνα ανάπτυξης της περιοχής, στηρίζει την τοπική οικονομία  και συγκρατεί τον κόσμο στην ύπαιθρο».

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό