Δημήτρης Χαρίτου: Στο δρόμο 26 εργαζόμενοι/ες της καθαριότητας του Νοσοκομείου Κομοτηνής. Αυτό είναι το πραγματικό, ανάλγητο πρόσωπο της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Δημήτρης Χαρίτου: Στο δρόμο 26 εργαζόμενοι/ες της καθαριότητας του Νοσοκομείου Κομοτηνής. Αυτό είναι το πραγματικό, ανάλγητο πρόσωπο της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Ο βουλευτής Ροδόπης ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Δημήτρης Χαρίτου δέχτηκε σήμερα στο γραφείο του συμβασιούχους εργαζόμενους/ες στον τομέα καθαριότητας του Σισμανόγλειου Νοσοκομείου Κομοτηνής, οι οποίοι του εξέφρασαν την οργή και την αγανάκτησή τους γιατί  βρέθηκαν ξαφνικά στο δρόμο. Η διοίκηση του Νοσοκομείου, με μια αιφνιδιαστική ειδοποίηση, γνωστοποίησε στους 26 εργαζόμενους/ες ότι από 1η Φεβρουαρίου 2023 λύεται η σύμβαση εργασίας τους και καλούνται να παραλάβουν τις απολύσεις τους.

Ο βουλευτής άκουσε με προσοχή τους εργαζόμενους/ες για όσα βίωσαν όλα αυτά τα χρόνια και το ιδιαίτερα μεγάλο βάρος που σήκωσαν την περίοδο της πανδημίας, μέσα σε πολύ δύσκολες συνθήκες εργασίας, έντονα απαιτητικές και επιβαρυντικές για την υγεία τους. Υπηρεσίες για τις όποιες εισέπραξαν μόνο καλά λόγια και τώρα πετιούνται κυριολεκτικά στον δρόμο, εργαζόμενοι μάλιστα με έως και 22 χρόνια εργασίας, ενώ ανάμεσά τους είναι και μία έγκυος συμβασιούχος.

Στη συζήτηση ο βουλευτής εξέφρασε την αμέριστη υποστήριξη του στους απολυμένους εργαζόμενους/ες, τονίζοντας ότι αυτό είναι το πραγματικό, το ανάλγητο πρόσωπο της σημερινής κυβέρνησης που δεν διστάζει σε τίποτα προκειμένου να εξυπηρετήσει μεγάλα ή μικρά εργολαβικά συμφέροντα, όπως αυτά στον χώρο της υγείας και του Νοσοκομείου Κομοτηνής. Υπενθύμισε ότι η σημερινή κυβέρνηση αντί να παρατείνει τις συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου, ψήφισε νομοθετική ρύθμιση για τη λύση των συμβάσεων εργασίας των εργαζομένων,  μόλις  οι  διοικήσεις των Νοσοκομείων αναδείξουν ανάδοχους εργολάβους σε καθαριότητα, σίτιση και φύλαξη, όπως έσπευσε να υλοποιήσει η διοίκηση του Νοσοκομείου Κομοτηνής. Παρά το γεγονός ότι το πραγματικό δημοσιονομικό κόστος για την απασχόληση εργαζομένων ΙΔΟΧ είναι χαμηλότερο σε σχέση με την ανάθεση των υπηρεσιών αυτών σε εργολαβικά συμφέροντα.

Ο βουλευτής τόνισε τις τεράστιες ευθύνες της κυβέρνησης για την απόλυση των εργαζομένων καθώς και για την επαναφορά και στο Νοσοκομείο Κομοτηνής του εργασιακού καθεστώτος των εκβιασμών, των πιέσεων στους εργαζόμενους, που υποχρεώνονται  να υπογράφουν δήθεν συμβάσεις ουσιαστικά σε «λευκό χαρτί» χωρίς να γνωρίζουν ούτε το ύψος αποδοχών, ούτε το ωράριο εργασίας, ούτε το είδος των συμβάσεων.

Ο βουλευτής κος Χαρίτου ενημέρωσε τους εργαζόμενους/ες για τις ενέργειες που ανέλαβε η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και ο ίδιος προσωπικά όλο το προηγούμενο διάστημα, προκειμένου να παραταθούν οι συμβάσεις ορισμένου χρόνου των εργαζομένων στα Νοσοκομεία, που είχε καθιερώσει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και που απλώς τις παράτεινε η σημερινή κυβέρνηση λόγω κυρίως της πανδημίας. Ενώ τους διαβεβαίωσε ότι είναι δίπλα τους όπως ήταν όλο το προηγούμενο διάστημα και ότι δεν αργεί η ώρα που  μία νέα προοδευτική κυβέρνηση θα επαναφέρει και στον  χώρο της υγείας την δικαιοσύνη για τους εργαζόμενους.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό