Δημήτρης Δημητριάδης, εκπρόσωπος Επιμελητηρίου της Ουκρανίας στην Ελλάδα: «Ευχή όλων η άμεση κατάπαυση του πυρός»

Δημήτρης Δημητριάδης, εκπρόσωπος Επιμελητηρίου της Ουκρανίας στην Ελλάδα: «Ευχή όλων η άμεση κατάπαυση του πυρός»

Την παραμονή του πολέμου στις 23 Φεβρουαρίου ο Δημήτρης Δημητριάδης Δικηγόρος και Εκπρόσωπος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου της Ουκρανίας στην Ελλάδα, ο οποίος εκπροσωπεί 100.000 επιχειρήσεις, συζητούσε με τους συνεργάτες του πάνω από τα επενδυτικά σχέδια που δρομολογούνταν… Στις 24 Φεβρουαρίου ξεκίνησε ο πόλεμος και τα πάγωσε όλα…

Μιλώντας στο περιφερειακό πρόγραμμα της ΕΡΤ ΑΜ-Θ, ο κ. Δημητριάδης, περιέγραψε τη φρίκη που ζουν οι Ουκρανοί πολίτες, οι οποίοι από τη μια στιγμή στην άλλη, βρέθηκαν στην καρδιά της Ευρώπης, εν έτει 2022 σε κατάσταση πολέμου…Με δελτία για τρόφιμα και βενζίνη και με ατέλειωτες ώρες να περιμένουν στις ουρές για αυτές τις παροχές, όπως και για να εγκαταλείψουν τη χώρα τους ως πρόσφυγες…

«Τι να σας πω δεν περιγράφεται…ο κόσμος εκεί που είχε τις δουλειές του και την καθημερινότητά του, ξαφνικά βρέθηκε στα καταφύγια, με τα αεροπλάνα να βομβαρδίζουν ανελέητα.

Ευχόμαστε όλοι γρήγορα να γίνει κατάπαυση του πυρός. Όσο συνεχίζονται οι πολεμικές επιχειρήσεις, τόσο είναι επίφοβα τα πράγματα για την επέκταση του πολέμου», τόνισε ο κ. Δημητριάδης.

Για το θέμα της φιλοξενίας των προσφύγων, σημείωσε πως οι άνθρωποι που εγκαταλείπουν τα σπίτια τους φεύγουν μέσω των συνόρων της Ρουμανίας και της Πολωνίας. Αρκετοί αρνούνται να τα εγκαταλείψουν καθώς πιστεύουν πως θα σταματήσει ο πόλεμος. Συγκινητικές είναι οι στιγμές με εθελοντές της Ρουμανίας οι οποίοι παραλαμβάνουν τους Ουκρανούς πολίτες και τους μεταφέρουν με τα αυτοκίνητά τους σε ξενοδοχεία ακόμα και 100 χλμ.

Σε ότι αφορά την Ελλάδα δέχεται πρόσφυγες από το Τελωνείο του Προμαχώνα Σερρών. Ήδη αρκετά λεωφορεία έχουν μεταφέρει εδώ Ουκρανούς πολίτες και συνεχίζουν να προγραμματίζονται και να εκτελούνται κι άλλα δρομολόγια.

Επι πλέον ο κ. Δημητριάδης στάθηκε και στις προσπάθειες που συντονίζει για την συγκέντρωση και αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας, προς το δοκιμαζόμενο Ουκρανικό λαό.

«Χθες συνάντησα στην Κομοτηνή, όπου βρέθηκα και τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο, οποίος μέσω της Εκκλησίας θα αποστείλει το ποσό των 100.000 δολάρια», σημείωσε ο κ Δημητριάδης.
Αξίζει να σημειωθεί πως και ο Δήμος Κομοτηνής καλεί τους δημότες για συγκέντρωση τροφίμων μακράς διαρκείας και είδη υγιεινής και αυτό γίνεται σε συνεργασία με την Ουκρανική πρεσβεία στη Θες/νικη. Η συγκέντρωση θα γίνεται έως τις 11 Μάρτη στο πολύκεντρο του Δήμου.

Η συγκέντρωση θα γίνεται τις ώρες 08:00 με 14:00, στο ισόγειο του Πολυλειτουργικού Κέντρου Κομοτηνής (οδός Γ. Μαρασλή 1). Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2531083344.
Τα είδη που συγκεντρώνονται είναι:
-ΦΑΡΜΑΚΑ (επίδεσμοι, τσαντάκια πρώτων βοηθειών, παυσίπονα, αντιπυρετικά, οινόπνευμα, σιρόπια αντιβηχικά, Betadine, γάζες)
-ΠΑΠΛΩΜΑΤΑ
-ΖΕΣΤΑ ΡΟΥΧΑ
– ΖΕΣΤΑ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ
-ΣΕΝΤΟΝΙΑ
-ΤΡΟΦΙΜΑ ΜΑΚΡΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ (Κονσέρβες, Μακαρόνια, Αλεύρι, Ζάχαρη, Καφέ, Όσπρια, Μπισκότα).
-ΒΡΕΦΙΚΕΣ ΠΑΝΕΣ.
-ΠΑΝΕΣ ΕΝΗΛΙΚΩΝ.

Από την πλευρά του και το Επαγγελματικό και Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Ροδόπης, συγκεντρώνει ανθρωπιστική βοήθεια έως την Παρασκευή σε συνεργασία με τον Ερυθρό Σταυρό. Τα είδη θα συγκεντρώνονται στο Επιμελητήριο τις ώρες 8 με 16:00 μ.μ.
Όποια επιχείρηση, ή φορέας επιθυμεί να συμπράξει και να συλλέγει είδη πρώτης ανάγκης για λογαριασμό του Επιμελητηρίου ώστε να αποσταλούν όλα μαζί, μπορεί να επικοινωνήσει με το Επαγγελματικό και Βιοτεχνικό Επιμελητήριο στο 2531022547 ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο everodopis@gmail.com . Τα είδη πρώτης ανάγκης που θα συγκεντρωθούν θα παραδοθούν στον Ερυθρό Σταύρο στην Αθήνα.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό