Δημήτρης Κουτσούμπας : Δίπλα στον αγώνα των εργατών σε «Λιπάσματα» και «Πετρέλαια» για μόνιμη και σταθερή δουλειά (VIDEO)

Δημήτρης Κουτσούμπας : Δίπλα στον αγώνα των εργατών σε «Λιπάσματα» και «Πετρέλαια» για μόνιμη και σταθερή δουλειά (VIDEO)

Με συνθήματα και χειροκροτήματα υποδέχτηκαν τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, έξω από τα δικαστήρια Καβάλας οι εργαζόμενοι της Βιομηχανίας Φωσφορικών Λιπασμάτων, των «Πετρελαίων Καβάλας» καθώς και εργατικά σωματεία και φορείς, στο πλαίσιο συγκέντρωσης που πραγματοποιούν από το πρωί.

Ο Δ. Κουτσούμπας, απευθυνόμενος στους εργαζόμενους τόνισε:

«Για μία ακόμη φορά είμαστε εδώ, μαζί, δίπλα σας, στον αγώνα για να δικαιωθούν τα δίκαια αιτήματά σας. Οι εργαζόμενοι των Λιπασμάτων Καβάλας, των Πετρελαίων Καβάλας, σαν μια γροθιά, όλοι μαζί δίνουν αυτή τη μάχη. Κι εδώ σήμερα έξω από τα δικαστήρια, μέσα στα δικαστήρια ενάντια στις διώξεις, για να δικαιωθούν τα δικαιώματά τους, για να γυρίσουν πίσω στις δουλειές τους, ενάντια στην εργολαβοποίηση, ενάντια στις απολύσεις με πλήρη δικαιώματα, για μόνιμη και σταθερή δουλειά, ενάντια στα σχέδια της εργοδοσίας, ενάντια στα κόλπα που κάνει με τις παρένθετες εταιρείες, για να τη γλιτώνει, να ξεζουμίζει, να εκμεταλλεύεται τους εργαζόμενους και να τους στέλνει στο δρόμο, για να μη μπορούν να ζήσουν εκείνοι και τα παιδιά τους.

Είμαστε εδώ! Θα είμαστε μέχρι τέλους. Δεν θα τους αφήσουμε σε χλωρό κλαρί, ούτε την κυβέρνηση, ούτε τη μεγαλοεργοδοσία, ακόμα και άλλα κόμματα που άλλα υπόσχονται όταν είναι στην αντιπολίτευση και άλλα κάνουν όταν παίρνουν την εξουσία και τη διακυβέρνηση. Είμαστε εδώ για να μην τους αφήσουμε σε χλωρό κλαρί, για να υλοποιήσουν αυτά που υπόσχονται, για να γίνουν πράξη τα δίκαια αιτήματά σας με πλήρη δικαιώματα.

Είμαστε μαζί σας και εδώ, και στην Αθήνα και στη βουλή και στους δρόμους του αγώνα. Καλή δύναμη!»

Σημειώνεται ότι η κινητοποίηση γίνεται καθώς σήμερα στο Πρωτοδικείο εκδικάζεται η προσφυγή του Σωματείου Εργαζομένων στη Βιομηχανία Φωσφορικών Λιπασμάτων (ΒΦΛ) ενάντια στις παράνομες και καταχρηστικές ομαδικές απολύσεις της εργοδοσίας, τις πρώτες ομαδικές απολύσεις στην Ελλάδα με τον νόμο Χατζηδάκη.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό