Δήμος Ιάσμου : Αγιασμός και βασιλόπιτα με μήνυμα ενότητας από τον Δήμαρχο Ιμάμ Τζανέρ (fotos- video)

Δήμος Ιάσμου : Αγιασμός και βασιλόπιτα με μήνυμα ενότητας από τον Δήμαρχο Ιμάμ Τζανέρ (fotos- video)

Με κάθε επισημότητα και παρουσία τοπικών φορέων της πολιτικής, μελών της νέας Δημοτικής Αρχής και δημοτικών υπαλλήλων, αστυνομικής και πυροσβεστικής ηγεσίας της περιοχής, έγινε ο καθιερωμένος αγιασμός από τον Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων που ευλόγησε και τη βασιλόπιτα που έκοψε ο δήμος Ιάσμου για την νέα χρονιά.

Ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής Παντελεήμων έστειλε το μήνυμα του μέσω παραβολής για την ειρηνική συνύπαρξη χριστιανών και μουσουλμάνων στην Θράκη, αλλά και στον δήμο Ιάσμου.

Το φλουρί έτυχε ο αστυνομικός της περιοχής που δέχτηκε τις ευχές όλων, μίας και το φλουρί έπεσε από το κομμάτι του την στιγμή που το παρέλαβε και μέσα στον αγιασμό.

Μήνυμα ενότητας και από τον Δήμαρχο Ιάσμου Ιμάμ Τζανέρ.

Ο νέος Δήμαρχος Ιάσμου Τζανέρ Ιμάμ τόνισε, κατά τον χαιρετισμό του, ότι η διοίκηση του σέβεται τα ήθη και τα έθιμα όλων των δημοτών, αγκαλιάζοντας όλες τις δράσεις που συντελούν στην ειρηνική συνύπαρξη.

«Ως νέα Δημοτική Αρχή σεβόμαστε τα ήθη και τα έθιμα όλων των δημοτών μας. Σεβόμαστε την κοινωνική, θρησκευτική και την πολιτισμική τους ταυτότητα και αγκαλιάζουμε όλες τις δράσεις για την ειρηνική μας συνύπαρξη και την εξίσωση των ελάχιστων διαφορών μας. Θα συνεργαστούμε με όλους τους θεσμούς χωρίς διακρίσεις, ώστε η τοπική κοινωνία μας να προοδεύσει. Είμαστε στο πλευρό όλων όσων θα βοηθήσουν στην επίλυση των προβλημάτων των δημοτών μας. Να μη ξεχνάτε ότι όλοι μας χρειαζόμαστε πρότυπα διότι η ζωή δεν είναι μόνο οικονομία και καθημερινότητα. Και ένα πρότυπο ζωής είστε και εσείς Σεβασμιότατε Μητροπολίτη που σήμερα μας τιμάτε με την παρουσία σας και τις ευχές σας», δήλωσε ο νέος Δήμαρχος.

Ενημέρωση και αποκατάσταση δρόμων

Πριν από την κοπή της πίτας και τον αγιασμό πραγματοποιήθηκε σύσκεψη – ενημέρωση στο γραφείο του Δημάρχου Ιμάμ Τζανέρ με τους φορείς της περιοχής, παρουσία του πρώην Αντιπεριφερειάρχη Νίκου Τσαλικίδη, του νύν Μανώλη Ταπατζά αλλά και του αντιδημάρχου Ιάσμου Μάνκο Μεμέτ Κουμπιλάϊ, με τις αρμοδιότητες του τμήματος ύδρευσης και αποχέτευσης για τις ΔΕ Ιάσμου και Αμαξάδων.

Επίσης να τονίσουμε ότι από σήμερα και σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Μάνκο Μεμέτ Κουμπιλαϊ θα δέχεται ο ίδιος τις υποδείξεις των δημοτών της περιοχής για τα προβλήματα (όπως πχ λακούβες που υπάρχουν στους δρόμους του Ιάσμου). Η αποκατάσταση των επισκευών θα αρχίσει από τον Ίασμο και στη συνέχεια θα επεκταθεί και στους υπόλοιπους οικισμούς.

«Να εργαστούμε όλοι μαζί για να επιστρέψει ο Δήμος στην κανονικότητα»

Μετά την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας, ο Δήμος Ιάσμου παρέθεσε γεύμα σε εστιατόριο της περιοχής, με τον Δήμαρχο να απευθύνει χαιρετισμό και να καλεί τους δημοτικούς υπαλλήλους να «βάλουν πλάτη» ώστε να «επιστρέψει ο Δήμος στην κανονικότητα».

«Απευθύνομαι στους υπαλλήλους του Δήμου μας, στον βασικό κορμό της μικρής μας κοινωνίας και να ζητήσω τη βοήθεια τους. Θέλω να βάλετε πλάτη, να εργαστούμε όλοι μαζί όσο περισσότερο μπορούμε για να επιστρέψει ο Δήμος μας στην κανονικότητα. Ο Δήμος Ιάσμου πέρασε πολλά, εσείς περάσατε πολλά αλλά καταφέρατε και κρατήσατε τον Δήμο όρθιο. Βοηθήστε τη νέα Δημοτική Αρχή για να βοηθήσουμε όλοι μαζί τον τόπο, γιατί χωρίς εσάς δεν μπορούμε να τα καταφέρουμε», τόνισε.

NN – Με αναφορές από thrakiOnline-foniRodopis

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό