Δήμος Καβάλας: Έτσι θα είναι το νέο καταφύγιο αδέσποτων ζώων στο αγρόκτημα του Ζυγού

Δήμος Καβάλας: Έτσι θα είναι το νέο καταφύγιο αδέσποτων ζώων στο αγρόκτημα του Ζυγού

Δείτε τις μακέτες του έργου, με το οποίο θα καλυφθούν οι σύγχρονες ανάγκες και απαιτήσεις για την προστασία των ζώων

Το υφιστάμενο καταφύγιο ζώων του Δήμου Καβάλας, δεν καλύπτει τις ανάγκες και τις σύγχρονες απαιτήσεις και δεν μπορεί να αποκτήσει τις αναγκαίες υποδομές φροντίδας των ζώων, εξασφαλίζοντας χρηματοδοτήσεις από ευρωπαϊκά και άλλα προγράμματα ώστε να μετατραπεί σε ένα σύγχρονο καταφύγιο ζώων συντροφιάς.
Για την αντιμετώπιση αυτής της αδυναμίας, ο Δήμος Καβάλας δημιουργεί ένα νέο, σύγχρονων προδιαγραφών και απαιτήσεων καταφύγιο ζώων συντροφιάς στο Αγρόκτημα Ζυγού Δήμου Καβάλας, καλύπτοντας τις σύγχρονες ανάγκες και απαιτήσεις για την προστασία των αδέσποτων ζώων και την αντιμετώπιση του μεγάλου προβλήματος των αδέσποτων και πολλές φορές επιθετικών ζώων που κυκλοφορούν στο Δήμο μας.
Σε ανακοίνωση του ο Δήμος Καβάλας επισημαίνει ότι «δημιουργούμε στο νέο καταφύγιο ένα σύγχρονο κέντρο περίθαλψης, κτηνιατρικής φροντίδας, ελέγχου του πολλαπλασιασμού των ζώων, στέγασης, αντιμετώπισης ασθενειών και κυρίως εκπαίδευσης των ζώων για την επανένταξη τους στο φυσικό περιβάλλον, στελεχωμένο με κατάλληλα εκπαιδευμένο προσωπικό που εξασφαλίζει την προστασία και ασφάλεια των δημοτών μας».

Το νέο σύγχρονο καταφύγιο αδέσποτων ζώων βρίσκεται σε ιδιόκτητο χώρο 11.197,68 τ.μ. του Δήμου Καβάλας, που δεν αποτελεί χώρο εναπόθεσης ψυχών, αλλά φροντίδας, ασφάλειας και εκπαίδευσης.

Αναλυτικά θα κατασκευαστούν:

Κτήριο, το οποίο θα περιλαμβάνει Γραφείο Διοίκησης και διαχείρισης
▪ αίθουσα προσωπικού
▪ αποθήκη τροφών και υλικού
▪ αίθουσα παρασκευής ή προετοιμασίας της τροφής των ζώων, με τα σχετικά σκεύη και είδη εστιάσεως των ζώων και πλυντηρίου αυτών
▪ αίθουσα απομονώσεως ασθενών ζώων
▪ αίθουσα διαμονής φιλοξενούμενων κυνών
▪ αίθουσα διαμονής φιλοξενούμενων λοιπών ζώων
▪ προαύλιο ασκήσεως κυνών
▪ εγκαταστάσεις παροχής θερμού-ψυχρού ύδατος αφοδευτηρίου

Το έργο έχει ενταχθεί στο Πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ» του Υπουργείου Εσωτερικών.
Συμβατικός χρόνος περαίωσης του έργου: 10 μήνες.


Πηγή: Photos:Kavalapost.gr

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό