ΔΗΜΟΣ ΚΑΒΑΛΑΣ / FOLLOWGREEN: Οι μαθητές στέλνουν μήνυμα «για έναν κόσμο με λιγότερα απόβλητα»

ΔΗΜΟΣ ΚΑΒΑΛΑΣ / FOLLOWGREEN: Οι μαθητές στέλνουν μήνυμα «για έναν κόσμο με λιγότερα απόβλητα»

Ο Δήμος Καβάλας σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καβάλας υλοποιεί εικαστική δράση με αφορμή την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μείωσης Αποβλήτων.
Η δράση απευθύνεται στους μαθητές των δημοτικών και νηπιαγωγείων, με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των μαθητών, καθώς και των πολιτών γύρω από την προστασία του περιβάλλοντος και τη σπουδαιότητα της επανάχρησης των υλικών.
Στη δράση που εξελίσσεται από τον Νοέμβριο, συμμετείχαν 9 σχολεία με 62 έργα από ομάδες μαθητών του Δήμου Καβάλας.
Πιο συγκεκριμένα, οι μαθητές κλήθηκαν να μεταποιήσουν παλιά υφάσματα, καθώς και ενδύματα που δεν είναι σε καλή κατάσταση, δίνοντάς τους μία δεύτερη ευκαιρία.
Με αυτόν τον τρόπο κατάφεραν να εκφραστούν καλλιτεχνικά και να ευαισθητοποιήσουν τους συμπολίτες γύρω από την προστασία του περιβάλλοντος και τη σπουδαιότητα της επανάχρησης των υλικών.
Το σύνολο των δημιουργιών των μαθητών έχουν αναρτηθεί στην ειδική σελίδα «Σχολεία» της δημοτικής πλατφόρμας ανακύκλωσης, όπου τα εγγεγραμμένα μέλη της πλατφόρμας μπορούν να δηλώσουν την προτίμησή τους. Συγκεκριμένα:
• Κάθε χρήστης μπορεί να επιλέξει έως και 3 εικόνες
• Ο κάθε χρήστης μπορεί να επιλέξει μόνο 1 φορά
Στο τέλος της δράσης όλες οι συμμετοχές θα λάβουν έπαινο συμμετοχής, ενώ οι πρώτοι θα λάβουν πόντους επιβράβευσης στον τρέχον Σχολικό Μαραθώνιο Ανακύκλωσης.
Καλούμε όλους και ιδιαίτερα τους γονείς, να στηρίξουν την προσπάθεια των μαθητών δηλώνοντας την προτίμησή τους στα έργα που λαμβάνουν μέρος στη σχολική δράση.
Τα έργα θα προβάλλονται στην πλατφόρμα έως την Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2021.
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό