Δήμος Καβάλας: Ίδρυση Γραφείου Εθελοντών Δήμου – Βράβευση των εθελοντών

Δήμος Καβάλας: Ίδρυση Γραφείου Εθελοντών Δήμου – Βράβευση των εθελοντών

Ο Δήμος Καβάλας ιδρύει Γραφείο Εθελοντών, με στόχο την οργανωμένη δράση πολιτών και συλλογών που δραστηριοποιούνται στον τομέα του Εθελοντισμού ή επιθυμούν να συμμετάσχουν σε εθελοντικές δράσεις.
Σύμφωνα με όσα δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο δήμαρχος Θόδωρος Μουριάδης, παρουσία του Αντιδημάρχου Κοινωνικής Πολιτικής, Αλληλεγγύης και Εθελοντισμού, Λεωνίδας Παππάς, «η Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν είναι ένας απλός διαχειριστικός φορέας της κρατικής μηχανής.
Κατά την άποψή μου, πρώτιστο καθήκον είναι να δημιουργήσει συμμετοχικές διαδικασίες, ώστε να δίνεται η δυνατότητα στους δημότες να εκφράζουν τη βούλησή τους, αλλά και τη διάθεσή τους για αλληλεγγύη προς τους συνανθρώπους και προσφορά στον τόπο τους.
Χθες, το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε τη δημιουργία ενός Δικτύου Εθελοντών του Δήμου Καβάλας, με στόχο τη διεύρυνση του αριθμού των δημοτών μας που προσφέρουν εθελοντική εργασία σε διάφορους τομείς και τον συντονισμό τους.
Μέλη του Δικτύου” όπως ανέφερε ο κ. Μουριάδης “μπορούν να γίνουν όσοι κάτοικοι του Δήμου Καβάλας το επιθυμούν, συμπληρώνοντας αίτηση συμμετοχής στο Δίκτυο Εθελοντών, στη φόρμα της ανοικτής πρόσκλησης που δημοσιεύει σήμερα ο Δήμος στην ιστοσελίδα του.
Για τον σκοπό αυτό θα δημιουργηθεί «Μητρώο Εθελοντών Δήμου Καβάλας», στο οποίο θα καταγράφονται τα στοιχεία όσων υποβάλλουν αίτηση συμμετοχής, καθώς και το αντικείμενο τού ενδιαφέροντός τους».
Παίρνοντας το λόγο ο κ. Παππάς, διευκρίνησε ότι: “αρμόδιος για τη λειτουργία του Γραφείου Εθελοντισμού, καθώς και του Δικτύου Εθελοντών του Δήμου Καβάλας θα είναι ο δημοτικός σύμβουλος, στον οποίο, με απόφαση Δημάρχου έχουν ανατεθεί καθήκοντα θεμάτων Εθελοντισμού.
Αυτός θα συνεργάζεται με τους Προέδρους και τα Συμβούλια των Τοπικών Κοινοτήτων για τα όλα τα θέματα ανάπτυξης του Εθελοντισμού και υλοποίησης εθελοντικών δράσεων.
Για κάθε δράση που οργανώνει το Δίκτυο” σημείωσε ο κ. Παππάς “θα ορίζεται από το Γραφείο Εθελοντισμού τριμελής Συντονιστική Επιτροπή Δράσης, η οποία θα συνεργάζεται στενά με το Γραφείο Εθελοντισμού και θα το υποβοηθά στην πραγματοποίηση της δράσης.
Η τριμελής Συντονιστική Επιτροπή Δράσης θα ορίζεται από το Μητρώο Εθελοντών, με απόφαση του υπεύθυνου του Δικτύου. Το ένα από τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής Δράσης θα ορίζεται από το Συμβούλιο της Τοπικής Κοινότητας στην οποία θα υλοποιείται η δράση”.
Οι εθελοντές που βραβεύτηκαν από τον Δήμο Καβάλας:
1) ΖΙΖΗ ΖΑΧΑΡΙΑΔΟΥ
Η Ζιζή Ζαχαριάδου και η ομάδα της Art Attack άλλαξαν την εικόνα πολλών σχολείων της Καβάλας και των ΚΑΠΗ που βρίσκονται σε διάφορα σημεία της πόλης.
2) ΣΤΑΥΡΟΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛΙΔΗΣ
Ο Σταύρος Εμμανουηλίδης είναι ένας από τους μεγάλους πρωταγωνιστές στον χώρο του Εθελοντισμού, από το μακρινό 1972. Μέσα σ’ αυτά τα 50 χρόνια, καθάρισε παραλίες,θαλάσσιες και δασικές εκτάσεις, γειτονιές και δρόμους, ενώ έβαψε είτε με δικά του υλικά, είτε συμμετέχοντας σε δράσεις φορέων και συλλογών, πολλά πάρκα και αρκετές εγκαταστάσεις.
3) Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΝΙΟΓΛΟΥ
Ο Γιάννης Κανίογλου με τα πινέλα του γέμισε με πολύχρωμα λουλούδια, πουλιά και χαμογελαστούς ήλιους, τους εσωτερικούς χώρους του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου και του 1ου Ειδικού Νηπιαγωγείου Καβάλας, του Νηπιαγωγείου Κρυονερίου, του 8ου Βρεφονηπιακού Σταθμού και μια γωνιά της οδού Πτολεμαίου.
🔗 Για την εγγραφή σας στο Μητρώο Εθελοντών του Δήμου Καβάλας, πατήστε στον παρακάτω σύνδεσμο:
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό