Δήμος Κιλκίς: Συλλεκτικά σχολικά τετράδια για την Ελληνική Επανάσταση σε μαθητές Δημοτικών Σχολείων και νήπια

Δήμος Κιλκίς: Συλλεκτικά σχολικά τετράδια για την Ελληνική Επανάσταση σε μαθητές Δημοτικών Σχολείων και νήπια

Ο Δήμος Κιλκίς χαρίζει σχολικά τετράδια σε όλους τους μαθητές, ένα ανεκτίμητο δώρο εθνικής μνήμης για να κρατήσουν ανοιχτή επαφή με τα νάματα αρετής του 1821 αντλώντας δύναμη και έμπνευση για το μέλλον.

Με πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής ξεκίνησε από σήμερα η διανομή σχολικών τετραδίων στα Δημοτικά Σχολεία και στα Νηπιαγωγεία  για την ιστορική επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης. Στα διδάγματα του επαναστατικού αγώνα αναφέρθηκε επισκεπτόμενος τις μαθητικές τάξεις των 1ου και 6ου, 2ου και 5ου Δημοτικών Σχολείων της πόλης ο Δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Κυριακίδης  τονίζοντας ότι με την ομόνοια και την πίστη τους σε ανώτερα ιδανικά οι πρόγονοί μας πέτυχαν το ακατόρθωτο. Η αυτοθυσία τους, ακλόνητη απόδειξη αγάπης για την Πατρίδα και για την δική μας ελευθερία, μας συγκινεί και  επιτάσσει να γίνουμε άξιοι συνεχιστές τους. Ο Δήμαρχος Κιλκίς όπως και ο Διευθυντής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς Σωτήρης Μαρκάδας ευχήθηκαν τα σχολικά τετράδια ως επετειακό ενθύμημα να κοσμήσουν τις παιδικές βιβλιοθήκες.

Η έκδοση είναι συλλεκτική και έχει ιστορικό περιεχόμενο και χρηστική λειτουργία. Στις σελίδες του σχολικού τετραδίου απεικονίζονται ήρωες του επαναστατικού αγώνα με σύντομες πληροφορίες για τη ζωή και τα κατορθώματα τους. Οι μαθητές θα συστηθούν με Μακεδόνες αγωνιστές της ελευθερίας, με τον Εμμανουήλ Παπά, το Νικόλαο Κασομούλη, τη Δόμνα Βισβίζη αλλά και με άλλους πρωταγωνιστές της Επανάστασης, με τον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη, τον Παπαφλέσσα, τη Μπουμπουλίνα, το Νικηταρά, το Μάρκο Μπότσαρη, τον Κωνσταντίνο Κανάρη. Το σώμα του σχολικού τετραδίου προσφέρεται για σημειώσεις ενώ στις τελευταίες σελίδες περιγράφονται συνοπτικά  πολεμικές επιχειρήσεις που καθόρισαν την νίκη των ελληνικών όπλων. Η γενναιότητα  αλλά και η θυσία των ηρώων του ΄21 αποτυπώνεται στη μάχη του Βαλτετσίου, στην άλωση της Τριπολιτσάς, στη μάχη των Δερβενακίων, στη μάχη στο Μανιάκι, στους Μύλους, στην Αλαμάνα,  στο Χάνι της Γραβιάς, στην πυρπόληση της τουρκικής ναυαρχίδας στη Χίο, στη ναυμαχία του Γέροντα, στην Τρίτη πολιορκία του Μεσολογγίου, στην πολιορκία και στην άλωση του Λάλα, στη σφαγή της Χίου, στη ναυμαχία του Ναβαρίνου.

Η συλλεκτική έκδοση των σχολικών τετραδίων και η δωρεάν διάθεσή τους σε 3.400 μαθητές και νήπια όλων των σχολικών μονάδων του Δήμου υλοποιείται στο πλαίσιο του ετήσιου επετειακού αφιερώματος του Δήμου Κιλκίς για τα 200 χρόνια έναρξης της Ελληνικής Επανάστασης.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό