Δήμος Κομοτηνής: Ξεκινάει η συντήρηση στις αθλητικές εγκαταστάσεις των οικισμών

Δήμος Κομοτηνής: Ξεκινάει η συντήρηση στις αθλητικές εγκαταστάσεις των οικισμών

Υπεγράφη σήμερα το πρωί η σύμβαση του έργου με τίτλο «Συντήρηση υπαίθριων αθλητικών εγκαταστάσεων σε οικισμούς του Δήμου Κομοτηνής» από τον δήμαρχο Γιάννη Γκαράνη και τον ανάδοχο Δημήτρη Παπαδήμο, παρουσία του αντιδημάρχου Έργων, Προγραμματισμού, Πολεοδομίας & Χωροταξικού Σχεδιασμού Δημήτρη Καρασταύρου.

O προϋπολογισμός του έργου είναι 786.000 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ 24%. Η συνολική προθεσμία εκτέλεσής του είναι 12 μήνες, από την υπογραφή. Η εργολαβία χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ του Υπουργείου Εσωτερικών και είναι το δεύτερο υποέργο από το συνολικό «Συντήρηση αθλητικών εγκαταστάσεων (υπαίθριων και Κλειστού Γυμναστηρίου) του Δήμου Κομοτηνής», συνολικού προϋπολογισμού 1.711.000 ευρώ.

Η συγκεκριμένη εργολαβία περιλαμβάνει τη συντήρηση των γηπέδων ποδοσφαίρου στους οικισμούς Νέου Σιδηροχωρίου, Κάλχαντα, Υφαντών, Αγίων Θεοδώρων και Θρυλορίου, με στόχο τη δημιουργία ασφαλών και σύγχρονων χώρων άθλησης καθώς επίσης την ενεργειακή αναβάθμισή τους, ώστε να επιτευχθεί εξοικονόμηση ενέργειας κατά τη λειτουργία της κάθε αθλητικής εγκατάστασης.

Ο δήμαρχος Κομοτηνής Γιάννης Γκαράνης δήλωσε: «Η σταδιακή βελτίωση των αγωνιστικών χώρων σε οικισμούς του Δήμου Κομοτηνής θα δώσει κίνητρα ενασχόλησης με τον αθλητισμό, θα ενθαρρύνει τις προσπάθειες που καταβάλουν οι αθλητές και οι διοικήσεις των ομάδων μαζί με τους φιλάθλους, ταυτόχρονα όμως θα εξοικονομήσει ενεργειακούς πόρους, με τη χρήση προβολέων LED.

Ο δρόμος για καλύτερες και ασφαλέστερες υποδομές στους οικισμούς είναι μακρύς γιατί τα χωριά είναι πολλά και οι πόροι περιορισμένοι, αλλά με το συγκεκριμένο έργο πραγματοποιούμε ένα πολύ σημαντικό βήμα».

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό