Δημοσκόπηση – «λαθροχειρία» οδήγησε στο φιάσκο Στυλιανίδη!

Δημοσκόπηση – «λαθροχειρία» οδήγησε στο φιάσκο Στυλιανίδη!

Πίσω από την επιλογή του Χρήστου Στυλιανίδη για την ανάληψη του σημαντικού χαρτοφυλακίου της πολιτικής προστασίας, όντας μάλιστα ο πρώτος υπουργός στην ιστορία που θα αναλάβει το νεοσύστατο υπουργείο, κρύβεται μια πρωτοφανής δημοσκοπική λαθροχειρία.

Διότι μόνο με αυτόν τον χαρακτηρισμό μπορεί να περιγραφεί η ενέργεια που διέπραξε συγκεκριμένο στέλεχος του Μεγάρου Μαξίμου, με αποτέλεσμα να παρασύρει τον πρωθυπουργό στην επιλογή που έχει προκαλέσει μεγάλες αντιδράσεις. Ειδικά για το σκοτεινό παρελθόν του και τις ενέργειες του κατά την διάρκεια του κυπριακού δημοψηφίσματος που έστειλε το επαίσχυντο σχέδιο Ανάν στον κάδο των αχρήστων της ιστορίας.

Αλλά η επιλογή αυτή είναι επισφαλής και για τα εθνικά μας συμφέροντα, διότι το συγκεκριμένο πρόσωπο είναι κόκκινο πανί για τον Πρόεδρο της Κύπρου, Νίκου Αναστασιάδη. Είναι λοιπόν τεράστιο σφάλμα ο διορισμός ενός ανθρώπου, χωρίς προγενέστερη συνεννόηση με τον έτερο πυλώνα του ελληνισμού, την Κύπρο.

Για το δεύτερο σκέλος της επιλογής Στυλιανίδη φυσικά, ευθύνεται ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Διότι το λιγότερο που θα μπορούσε να κάνει, έχοντας κατά νου να διορίσει έναν άνθρωπο ο οποίος δεν επελέγη από τον Νίκο Αναστασιάδη για δεύτερη θητεία στην Ευρώπη, θα ήταν απλά να σηκώσει το τηλέφωνο και να ζητήσει τη γνώμη του. Δυστυχώς δεν το έκανε. Με αποτέλεσμα να προκληθεί πολιτικό επεισόδιο από το πουθενά σε μία κρίσιμη συγκυρία για τον Ελληνισμό.

Το πρόσωπο καθεαυτό όμως έχει ένα σκοτεινό παρελθόν το οποίο απέκρυψαν από τον πρωθυπουργό. Δεν είναι δυνατόν να αναλαμβάνει υπουργικό χαρτοφυλάκιο σε μία κυρίαρχη χώρα ένας άνθρωπος ο οποίος χρηματίστηκε για να προωθήσει το σχέδιο Ανάν. Με χρηματοδότηση μάλιστα από το εξωτερικό. Θεωρώ βέβαιο πως εάν ο Κυριάκος Μητσοτάκης γνώριζε το συγκεκριμένο στοιχείο, δεν θα έκανε ποτέ αυτή την επιλογή.

Ευριπίδης Στυλιανίδης
Ο εξαιρετικά δημοφιλής στους ψηφοφόρους της Νέας Δημοκρατίας, Ευριπίδης Στυλιανίδης

Η «πλαστή» δημοσκόπηση

Το σημείο – κλειδί όμως στην επιλογή Στυλιανίδη, ήταν μία δημοσκόπηση που διενεργήθηκε για την αποδοχή του από την κοινωνία και ειδικά τους ψηφοφόρους της Νέας Δημοκρατίας. Στα χέρια του πρωθυπουργού λοιπόν έφτασαν κάποια αποτελέσματα που πραγματικά θα εντυπωσίαζαν οποιονδήποτε πολιτικό. Η αποδοχή Στυλιανίδη ήταν μεγάλη, κυριολεκτικά τεράστια όσον αφορά τους ψηφοφόρους της Νέας Δημοκρατίας.

Με μία μικρή διαφορά όμως. Η συντριπτική πλειοψηφία των ερωτηθέντων θεώρησαν πως η δημοσκόπηση αναφερόταν στον Ευριπίδη Στυλιανίδη! Και όχι φυσικά κάποιον Χρήστο Στυλιανίδη από την Κύπρο τον οποίον αγνοούν παντελώς.

Αυτή η αυτονόητη παρατήρηση που οδήγησε στην εκτόξευση της υποτιθέμενης δημοφιλίας του Χρήστου Στυλιανίδη, αγνοήθηκε πλήρως και αποκρύφτηκε από τον πρωθυπουργό. Με τα θλιβερά αποτελέσματα που ζούμε και τους νεοδημοκράτες να εξοργίζονται από την συγκεκριμένη επιλογή. Την οποία φυσικά ουδέποτε επικρότησαν, Σε αντίθεση φυσικά με το πρόσωπο του Ευριπίδη Στυλιανίδη που αποτελεί ένα από τα πλέον αποδεκτά πολιτικά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας.

Δυστυχώς, το πρόσωπο που έκανε την συγκεκριμένη λαθροχειρία κατά την διενέργεια σφυγμομέτρησης, δεν πρόκειται να απομακρυνθεί. Δεν είναι μάλιστα η πρώτη λαθροχειρία που διαπράττει εκθέτοντας τον πρωθυπουργό. Χαίρει όμως μίας πρωτοφανούς και ανεξήγητης ασυλίας.

newsbreak.gr

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό