Δημοσκόπηση: Ο Νίκος Ανδρουλάκης δημοφιλέστερος πολιτικός αρχηγός

Δημοσκόπηση: Ο Νίκος Ανδρουλάκης δημοφιλέστερος πολιτικός αρχηγός

Τη νέα εικόνα στο πολιτικό σκηνικό, με τη δημιουργία ενός τρίτου, ισχυρού πόλου, αυτού του Κινήματος Αλλαγής – ΠΑΣΟΚ, επιβεβαιώνει η νέα δημοσκόπηση της Metron Analysis για το MEGA.

Η έρευνα, δείχνει ότι η αλλαγή ηγεσίας στο ΚΙΝΑΛ, με την εκλογή του Νίκου Ανδρουλάκη, ενισχύει σημαντικά τα ποσοστά του κόμματος και προκαλεί ανησυχία στον δικομματισμό και κυρίως στον ΣΥΡΙΖΑ.

Ετσι, στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία παίρνει ποσοστό 29,1%, ενισχυμένη κατά 1,6 μονάδες από τον Δεκέμβριο (27,5%). Δεύτερος έρχεται ο ΣΥΡΙΖΑ με 19,6% από 18,1%, κερδίζει δηλαδή 1,5 μονάδα.

Ποσοστό 15% από 14,6% τον Δεκέμβριο λαμβάνει το Κίνημα Αλλαγής, κερδίζει μόλις 0,4% μονάδες δηλαδή, κάτι που ίσως δείχνει ότι η δύναμη του κόμματος κινείται σε αυτό το επίπεδο. Είναι όμως, η μεγάλη αλλαγή στο πολιτικό σκηνικό διότι με την ορμή της αλλαγής ηγεσίας, το ΚΙΝΑΛ «κλέβει» ψηφοφόρους και από την Κεντροαριστερά και από το Κέντρο.

Στην τέταρτη θέση βρίσκεται το ΚΚΕ με 4,4%, από 4,7%, ακολουθεί η Ελληνική Λύση με 4,1% (4,4% τον Δεκέμβριο), το Μέρα25 με 3,3% (2,9%) και η Δημιουργία Ξανά με 1,2% (1%) και οι Ελληνες για την Πατρίδα με 1,5%.

Ενδιαφέροντα ωστόσο είναι τα στοιχεία για την εκλογική επιρροή του κάθε κόμματος. Σύμφωνα με την έρευνα τα όρια της εκλογικής επιρροής του ΚΙΝΑΛ φτάνουν στο 49%, της ΝΔ στο 46%, ενώ σημαντικά χαμηλότερα είναι του ΣΥΡΙΖΑ που περιορίζονται στο 35%.

Δημοτικότητες πολιτικών αρχηγών

Αξιοσημείωτο στοιχείο θεωρείται ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης είναι ο δημοφιλέστερος πολιτικός αρχηγός με 54% θετικές γνώμες, έναντι 46% του Κυριάκου Μητσοτάκη και 31% του Αλέξη Τσίπρα.

Ακολουθούν με 29% ο Δημήτρης Κουτσούμπας, με 24% ο Γιάνης Βαρουφάκης και με 19% ο Κυριάκος Βελόπουλος.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό