Δημοσκόπηση: Προβάδισμα 8 μονάδων για ΝΔ – Τι λένε για κυβέρνηση συνεργασίας

Δημοσκόπηση: Προβάδισμα 8 μονάδων για ΝΔ – Τι λένε για κυβέρνηση συνεργασίας

Σταθερό προβάδισμα 8% καταγράφει η Νέα Δημοκρατία σε σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με το αποτέλεσμα νέας δημοσκόπησης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας που διεξήχθη από την Pulse, για λογαριασμό του ΣΚΑΪ, η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει ποσοστό 34% επί των εγκύρων, έναντι 26% που συγκεντρώνει ο ΣΥΡΙΖΑ. 

Το ΠΑΣΟΚ, στον απόηχο της εμπλοκής της Εύας Καϊλή στο σκάνδαλο Qatargate πέφτει στο 10,5%, το ΚΚΕ συγκεντρώνει 5%, η Ελληνική Λύση 4% και το ΜεΡΑ25 ποσοστό 3%, με την επόμενη Βουλή να είναι ξανά εξακομματική.

Καθοριστικό ρόλο στο τελικό αποτέλεσμα των ερχόμενων εκλογών αναμένεται να παίξουν οι αναποφάσιστοι, που σύμφωνα με τη δημοσκόπηση φτάνουν στο 13%.

Πόσοι θέλουν αυτοδυναμία

Στην ερώτηση για το αν προτιμούν αυτοδυναμία ενός κόμματος ή κυβέρνηση συνεργασίας, τα αποτελέσματα δείχνουν ότι οι επόμενες εκλογές ίσως κριθούν την τελευταία στιγμή, καθώς οι απαντήσεις του δείγματος των 1.103 ερωτηθέντων ήταν μοιρασμένες. 

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, οι περισσότεροι ψηφοφόροι, προτιμούν, σε περίπτωση αυτοδυναμίας, μία κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας. Μεγαλύτερη είναι η δύναμη του ΣΥΡΙΖΑ ως κορμού στο ενδεχόμενο κυβέρνησης συνεργασίας καθώς συγκεντρώνει ποσοστό 17% έναντι μόλις 8% της Νέας Δημοκρατίας.

Παράλληλα, το 48% των ερωτηθέντων υποστηρίζει ότι προτιμά μια αυτοδύναμη κυβέρνηση ΝΔ ή ΣΥΡΙΖΑ μετά το βράδυ των εκλογών, έναντι του 33% που επιθυμεί κυβέρνηση συνεργασίας. 

Καταλληλότερος πρωθυπουργός ο Μητσοτάκης

Σαφές είναι το προβάδισμα του Κυριάκου Μητσοτάκη και στο ερώτημα για το ποιος είναι ο καταλληλότερος για πρωθυπουργός.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας συγκεντρώνει ποσοστό 39% έναντι 28% του Αλέξη Τσίπρα, ενώ το ίδιο ποσοστό ερωτηθέντων απαντά ότι δεν θα ήθελε κανέναν από τους δύο πολιτικούς αρχηγούς για πρωθυπουργό. 

Δεν «βλέπουν» θετικά το food pass

Μέσα από τη δημοσκόπηση της Pulse για λογαριασμό του ΣΚΑΪ, οι πολίτες κλήθηκαν να αξιολογήσουν και το μέτρο ενίσχυσης με το 10% των αγορών που εξήγγειλε η κυβέρνηση.

Όπως δηλώνει η πλειοψηφία των ερωτηθέντων (53%), το food pass δεν θα βοηθήσει στην αντιμετώπιση των αυξημένων τιμών στα προϊόντα.

Αντίστοιχα, ένα ποσοστό 39% υποστηρίζει ότι το συγκεκριμένο μέτρο θα βοηθήσει τους προϋπολογισμούς των νοικοκυριών

Πηγή: Enanews.gr

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό