Δημοτική Βιβλιοθήκη Κομοτηνής: Παρουσίαση βιβλίου του Νίκου Κοσμίδη “Μάρτυρες, Μαρτύριο και Προφητική Μαρτυρία”

Δημοτική Βιβλιοθήκη Κομοτηνής: Παρουσίαση βιβλίου του Νίκου Κοσμίδη “Μάρτυρες, Μαρτύριο και Προφητική Μαρτυρία”

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Κομοτηνής και το πρόγραμμα Δράσεις Ιστορίας Μνήμης Πολιτισμού, διοργανώνουν την Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου, στις 18:00-20:00, παρουσίαση του βιβλίου «Μάρτυρες, Μαρτύριο και Προφητική Μαρτυρία» (Εκδόσεις Ακρίτας, 2023), του Νίκου Κοσμίδη.
Ομιλητές:
– Δρ. Κλεοπάτρα Στογιαννίδου, Δικηγόρος,
– Patryk Panasiuk, Θεολόγος (ΕΚΠΑ), Πρόεδρος του Ιδρύματος «Αγία Μαρίνα» (Fundacja Hagia Marina),
– και ο συγγραφέας.
Τον συντονισμό της εκδήλωσης και της ανοιχτής συζήτησης που θα ακολουθήσει της παρουσίασης, έχει η Δρ. Νάγια Δαλακούρα, Αρχαιολόγος-Μουσειολόγος και συγγραφέας.
Την εκδήλωση υποστηρίζουν η ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ «Κομοτηνή Εν Δράσει», το Ίδρυμα «Αγία Μαρίνα» (Πολωνία) και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Φίλων Πανδρόσου.
Ο συγγραφέας είναι Υπ. Διδ. Αρχιτεκτονικής (ΔΠΘ), με σπουδές στον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό και την Ορθόδοξη Θεολογία (ΕΑΠ). Συμμετείχε σε αποστολές, επιτροπές και διοργανώσεις διεθνών και ευρωπαϊκών οργανισμών, και εργάστηκε στο ΠΣΕ (Γενεύη). Συμμετέχει στον συντονισμό του προγράμματος Δράσεις Ιστορίας Μνήμης Πολιτισμού και είναι Υπεύθυνος Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων του Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης. Έχει βραβευθεί με το μετάλλιο “Meritorious for the Treblinka Museum”.
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό