Διψήφια διαφορά ΝΔ από ΣΥΡΙΖΑ – Πάνω από 14% το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ

Διψήφια διαφορά ΝΔ από ΣΥΡΙΖΑ – Πάνω από 14% το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ

Η Νέα Δημοκρατία διατηρεί το διψήφιο προβάδισμα ασφαλείας από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος υποχωρεί κάτω από το 20%, ενώ την ίδια στιγμή το Κίνημα Αλλαγή συνεχίζει την ανοδική δημοσκοπική του πορεία και εδραιώνεται σε ποσοστά άνω του 14%. Αυτά είναι τα βασικά συμπεράσματα της πανελλαδικής έρευνας που πραγματοποίηση η Opiniol Poll, για λογαριασμό του tomanifesto.gr

Σύμφωνα με το γκάλοπ, η ΝΔ συγκεντρώνει το 31,2% στην πρόθεση ψήφου, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στο 19,6%. Το Κίνημα Αλλαγής «αναρριχάται» στο 14,2% και ακολουθούν το ΚΚΕ με 7%, η Ελληνική Λύση με 4%, ενώ το ΜέΡΑ25 μένει εκτός Βουλής με 2,6%.

Αναφορικά με τη  δημοφιλία των πολιτικών αρχηγών ο Κυριάκος Μητσοτάκης παραμένει πρώτος με 35,8%, ενώ βρίσκεται μπροστά από τον Αλέξη Τσίπρα, με διαφορά μάλιστα 20%, στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία.

«Καμπανάκι», πάντως, για την κυβέρνηση, αποτελεί το γεγονός ότι το 49% των ερωτηθέντων θεωρούν την ακρίβεια ως το Νο1 πρόβλημα που αντιμετωπίζουν, με την πανδημία να έρχεται δεύτερη, συγκεντρώνοντας ποσοστό 26,8%. Επόνται τα θέματα της Οικονομίας με 20% και η ανεργία με 8.6%.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό