Δολοφονία Άλκη: Οκτώ συλληφθέντες – Αναζητούνται ακόμα δύο άτομα

Δολοφονία Άλκη: Οκτώ συλληφθέντες – Αναζητούνται ακόμα δύο άτομα

Άλλες δύο συλλήψεις εμπλεκόμενων στην υπόθεση ανθρωποκτονίας του 19χρονου Άλκη και τον τραυματισμό των δύο φίλων του, στην περιοχή Χαριλάου της Θεσσαλονίκης την 1η Φεβρουαρίου, ανακοίνωσαν οι αστυνομικές αρχές της Θεσσαλονίκης αργά το βράδυ της Κυριακής. Συνολικά έχουν συλληφθεί 8 άτομα, ενώ αναζητούνται άλλα δύο άτομα.

Οι δύο συλληφθέντες ήταν μεταξύ των έξι των οποίων η εμπλοκή στην επίθεση ταυτοποιήθηκε, όπως ανακοινώθηκε νωρίτερα, και αναζητούνταν από τις αστυνομικές αρχές προκειμένου να εκτελεστούν τα εις βάρος τους εντάλματα σύλληψης.

Συνολικά ο αριθμός των συλληφθέντων τις τελευταίες ώρες ανέρχεται σε οκτώ, ενώ έχουν εκδοθεί δέκα εντάλματα σύλληψης.

Ο 23χρονος Αλβανός που συνελήφθη ένα 24ωρο μετά τη φονική επίθεση αναμένεται να απολογηθεί αύριο στον ανακριτή. Εις βάρος του ασκήθηκε, μεταξύ άλλων, ποινική δίωξη για το κακούργημα της από κοινού ανθρωποκτονίας με δόλο, κατά συρροή, τετελεσμένη και σε απόπειρα.

Από τους τέσσερις αρχικά συλληφθέντες, οι οποίοι είχαν απασχολήσει στο παρελθόν τις αρχές για μικροαδικήματα, όπως ναρκωτικά, όπλα αλλά και οπαδικά επεισόδια, οι τρεις είναι Έλληνες και ο ένας αλβανικής καταγωγής, όλοι ηλικίας 19-23 ετών. Η εμπλοκή τους προέκυψε από βίντεο αλλά και από την επικοινωνία που είχαν στα κινητά τηλέφωνα αλλά και στα social media, με τον 23χρονο, πριν και μετά τη δολοφονία.  Εντοπίστηκε επίσης το δεύτερο αυτοκίνητο, καθώς και ο ιδιοκτήτης του που κατηγορείται ότι συμμετείχε στη δολοφονική επίθεση. Ακόμη, ο ένας εξ αυτών που αναζητούνται και είναι μεταξύ των 6 υπολοίπων ενταλμάτων σύλληψης, είναι ένας 20χρονος Αλβανός, ο οποίος διέφυγε στην Αλβανία και συμμετείχε μαζί με τον 23χρονο, στην επίθεση με μαχαίρι που είχε γίνει τον Μάρτιο του 2019 και πάλι στην περιοχή της Χαριλάου.

Μετά την ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας, σχετικά με τις εξελίξεις στην υπόθεση της δολοφονίας του 19χρονου Άλκη, ακολούθησε δήλωση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκου:

«Είχαμε πει από την πρώτη στιγμή ότι είναι ζήτημα τιμής για την Ελληνική Αστυνομία, για τη δικαιοσύνη, για την πολιτεία συνολικά, η έρευνα για τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη να φτάσει μέχρι το τέλος. Να βρεθούν οι ένοχοι και να οδηγηθούν στην δικαιοσύνη. Αυτό ήταν και είναι το καθήκον του κράτους δικαίου και αυτό γίνεται πραγματικότητα τώρα. Άμεση απόδοση δικαιοσύνης και πρωτοβουλίες για να μπει τέλος σε αυτή την παράλογη βία και τον χουλιγκανισμό».

Τη Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου, απολογείται ο 23χρονος, ο οποίος κατηγορείται για τη δολοφονική επίθεση, με οπαδικά κίνητρα, στην περιοχή Χαριλάου της Θεσσαλονίκης.

ertnews.gr

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό