Δώρα Αυγέρη: «Αυτό δεν είναι επίταξη, αλλά λευκή επιταγή της κυβέρνηση στους κλινικάρχες !»

Δώρα Αυγέρη: «Αυτό δεν είναι επίταξη, αλλά λευκή επιταγή της κυβέρνηση στους κλινικάρχες !»

Τις προηγούμενες ημέρες μαθαίναμε ότι «ρίχνονται 300 κλίνες Covid-19 από τον ιδιωτικό τομέα στη μάχη της πανδημίας». Αποσιωπήθηκε, όμως, ότι οι κλινικάρχες διαλέγουν και παίρνουν ό,τι περιστατικό θέλουν, καθώς με σχετική εγκύκλιο του Υπουργείου Υγείας θεσπίζονται «κριτήρια εισαγωγής» των ασθενών με κορωνοϊό!

Στο «και πέντε»  οι κλινικάρχες  καλούνται από την κυβέρνηση να δώσουν 300 κλίνες για Covid-19 (αριθμός πολύ μικρός βάσει των αναγκών), αλλά πώς: μόνο για εκείνους τους ασθενείς από τα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών ή νοσηλευόμενους των δημόσιων νοσοκομείων που δεν παρουσιάζουν σημεία ή συμπτώματα πολύ σοβαρής νόσου –όπως ορίζει η εγκύκλιος– τα οποία μπορεί να οδηγήσουν σε ανάγκη για μηχανική υποστήριξη αναπνοής». Εξαιρούνται, επίσης, «ασθενείς που χρήζουν αντιμετώπισης από άλλη ειδικότητα»!

Αυτό δεν είναι επίταξη, αλλά λευκή επιταγή της κυβέρνηση στους κλινικάρχες, οι οποίοι για άλλη μια φορά παίρνουν και το ζεστό χρήμα και τα καθαρά περιστατικά.
Όταν λέμε επίταξη, εννοούμε επίταξη των ιδιωτικών κλινικών και των ΜΕΘ τους για Covid-19 περιστατικά· χωρίς αστερίσκους και εξαιρέσεις.

Όλα τα άλλα είναι κοροϊδία, «παρηγοριά στον άρρωστο» που περιμένει σε ράντσο, όπως οι 17 άνθρωποι της λίστας της ντροπής, οι οποίοί εξαιρέθηκαν από την νοσηλεία σε ιδιωτικά θεραπευτήρια με την εγκύκλιο- δώρο στους κλινικάρχες που πέρασε ο υπουργός Πλεύρης.

Με ευθύνη και σχέδιο της κυβέρνησης οι ιδιωτικές κλινικές παραμένουν καθαρές από τον Covid-19, συνεχίζουν να εισπράττουν ζεστό δημόσιο χρήμα μόνο για καθαρά περιστατικά, τα οποία είναι χιλιάδες και δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν στα δημόσια νοσοκομεία, τα οποία η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει μετατρέψει σε νοσοκομεία μόνο για κορωνοϊό, διακινδυνεύοντας το δημό σιο σύστημα υγείας και τις ζωές των ανθρώπων.

Με το ΕΣΥ υπό ασφυκτική πίεση και στα όρια της γενικευμένης κατάρρευσης, η κυβέρνηση παριστάνει πως επιτάσσει ιδιωτικές κλινικές, υποτάσσοντας το δημόσιο συμφέρον στο ιδιωτικό κέρδος.

Στην πραγματικότητα είναι μια κυβέρνηση ντήλερ ιδιωτικών συμφερόντων, μια κυβέρνηση που τελεί υπό τους όρους και τις προϋποθέσεις που αυτά τα συμφέροντα θέτουν. Είναι η κυβέρνηση που μετατρέπει άλλη μία κρίση των πολλών σε ευκαιρία για τους λίγους.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη βλάπτει σοβαρά τη δημόσια υγεία και πρέπει να φύγει.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό