ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ !!!

ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ !!!

ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΦΙΛΟΛΟΓΙΑΣ

 ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ !!!

Η πρώτη απάντηση δόθηκε! Μας γεμίζει αισιοδοξία η δυναμική ανταπόκριση φοιτητών στο κάλεσμα του Συλλόγου μας σε κινητοποίηση (8/10­), προκειμένου να ακουστούν δυνατά τα αιτήματά μας, για την δωρεάν μετακίνηση όλων των φοιτητών.

Ξεκινώντας η νέα ακαδημαϊκή χρονιά καιενώ τα τμήματα  υποδέχονται πολλές εκατοντάδες πρωτοετείς συμφοιτητές μας, με ευθύνη των αρχών του ΔΠΘτο δικαίωμα της δωρεάν μετακίνησης των φοιτητών παραμένει ακόμα στον αέρα! Σε μια περίοδο που εμείς και οι οικογένειες μας ματώνουν για να μπορούμε να σπουδάσουμε και ενώ η ακρίβεια άρα και το κόστος σπουδών καλπάζουν, βλέπουμε να εξελίσσεται η επίθεση στα δικαιώματά μας με τελευταία εξέλιξη την αναστολή της δωρεάν μετακίνησης χιλιάδων φοιτητών στην Κομοτηνή!

Η κατάσταση αυτή που έχει διαμορφωθεί είναι αποτέλεσμα της τραγικής έλλειψης χρηματοδότησης των ιδρυμάτων για τις ανάγκες μας, αφού μπορεί οι κυβερνήσεις να βαφτίζουν αναβάθμιση τους νόμους που περνάνε για να επιτεθούν στην αξία των πτυχίων μας,όμως εμείς αυτή την “αναβάθμιση” την ξέρουμε καλά,όταν καλούμαστε να βάλουμε το χέρι στην τσέπη για να σπουδάσουμε.

Είναι αποτέλεσμα και της διαχρονικής πολιτικής όλων των κυβερνήσεων για την παιδεία που δίνουν την φοιτητική μέριμνα κομμάτι-κομμάτι σε εργολαβικές εταιρίες για να κερδοφορούν στην πλάτη των αναγκών μας, όπως γίνεται με την σίτιση, με τις μεταφορές. Για την Κυβέρνηση και το Υπουργείο οι φοιτητικές παροχές είναι βάρος το οποίο θέλουν να μεταφερθεί στις πλάτες μας, ενώ την ιδιά στιγμή βλέπουμε ότι υπάρχουν λεφτά για την υλοποίηση των δικών τους σχεδιασμών. Είτε αυτό λέγεται δωράκια εκατομμυρίων ευρώ σε μεγαλοκαναλάρχες, είτε πολεμικοί εξοπλισμοί είτε Πανεπιστημιακή Αστυνομία, είτε φοροαπαλλαγές στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους κ.α..

Κάνουμε ξεκάθαρο πως δεν θα δεχτούμε να πληρώνουμε για κάτι που θα έπρεπε να θεωρείται δεδομένο, όπως είναι το δικαίωμα στις δωρεάν μετακινήσεις.

Μας γεμίζει αισιοδοξία και μας πεισμώνει περισσότερο η νίκη των φοιτητών στην Ξάνθη, που μετά από βδομάδες κινητοποιήσεων και παρεμβάσεων κατάφεραν με τον πολύμορφο αγώνα τους, μέσα από τους φοιτητικούς τους συλλόγους, να εξασφαλίσουν την δωρεάν μετακίνηση των φοιτητών, η οποία είχε ανασταλεί και εκεί.

Δεν θα δεχτούμε κανένας φοιτητής να βάλει το χέρι στην τσέπη προκειμένου να παρακολουθήσει το μάθημα του, να μεταφερθεί από την πόλη στις εστίες !

Κλιμακώνουμε τον αγώνα μας για να λυθεί εδώ και τώρα το ζήτημα της μεταφοράς μας!

Με ευθύνη του ΔΠΘ και του Υπουργείου, να δοθεί έκτακτο κονδύλι χρηματοδότησης για της μεταφορές !

Απαιτούμε:

  • ΚΑΝΕΝΑΣ ΦΟΙΤΗΤΗΣ ΝΑ ΜΗΝ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΕΙΣΗΤΗΡΙΟ !
  • ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΠΥΚΝΩΣΗ ΤΩΝ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΩΝ !
  • ΑΝΑΤΡΕΠΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΣΧΕΔΙΑ ΕΠΙΒΟΛΗΣ ΕΙΣΗΤΗΡΙΟΥ – ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΜΗΝ ΔΕΧΤΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ!

Προχωράμε σε:

  • Παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το Δημαρχείο Κομοτηνής την Παρασκευή 7/10 στις 11:00 πμ 
  • Κινητοποίηση του Συλλόγου μας στην Σύγκλητο, όποτε πραγματοποιηθεί.
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό