ΔΠΘ: Έρχεται το 32ο Διεθνές Συνέδριο Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού στην Κομοτηνή

ΔΠΘ: Έρχεται το 32ο Διεθνές Συνέδριο Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού στην Κομοτηνή

Με ξεχωριστή χαρά το 32ο Διεθνές Συνέδριο Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού (Δ.Σ.Φ.Α.Α.) ανοίγει και πάλι τις πύλες του, καλωσορίζοντας φοιτητές και Καθηγητές Φυσικής Αγωγής, προπονητές, επιστήμονες αλλά και επαγγελματίες από τον κλάδο της Υγείας και του Αθλητισμού, στο κορυφαίο Διεθνές Συνέδριο Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού, που πραγματοποιείται στην Ελλάδα.
Το Συνέδριο αποτελεί την κορυφαία ετήσια επιστημονική εκδήλωση, που διοργανώνει αδιάλειπτα από το 1993, το Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Δ.Π.Θ., που φέτος κλείνει τα 40 χρόνια λειτουργίας του. Το Δ.Σ.Φ.Α.Α. θα πραγματοποιηθεί από τις 31 Μαΐου έως τις 2 Ιουνίου 2024 στις εγκαταστάσεις του Τ.Ε.Φ.Α.Α.-Δ.Π.Θ και για ακόμη μια χρονιά, θα φιλοξενήσει καταξιωμένους ομιλητές,
με εξέχουσα ακαδημαϊκή θητεία στην Αθλητική Επιστήμη και πληθώρα από Έλληνες αλλά και ξένους σύνεδρους από διάφορες χώρες, ενισχύοντας το επιστημονικό κύρος και την αναγνωρισιμότητα του Τμήματος στην ευρύτερη ακαδημαϊκή κοινότητα.
Στο Συνέδριο θα παρουσιαστούν πάνω από 250 ανακοινώσεις με ερευνητικές μελέτες καθώς και εργασίες πρακτικού ενδιαφέροντος που καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα θεμάτων της Αθλητικής Επιστήμης.
Οι νέες τάσεις στον χώρο της Άθλησης διαμορφώνουν συνεχείς ανάγκες επιμόρφωσης, τις οποίες το Συνέδριο μέσα από τις δράσεις του, φιλοδοξεί να καλύψει με σεμινάρια θεωρητικής εκπαίδευσης και πρακτικής εφαρμογής, στρογγυλές τράπεζες με επίκαιρες θεματολογίες και ξεχωριστές εκδηλώσεις, με την υποστήριξη της Ελληνικής Ακαδημίας Φυσικής Αγωγής και των πέντε μεταπτυχιακών προγραμμάτων του Τ.Ε.Φ.Α.Α-Δ.Π.Θ.

(φωτο αρχείου)
Κεντρικοί ομιλητές στο 32ο Δ.Σ.Φ.Α.Α. θα είναι ο Καθηγητής Αθλητικού Μάνατζμεντ, Jayden (Yongiae) Kim από το Kutztown University της Pennsylvania, USA και ο πρώην Πρύτανης του Δ.Π.Θ. Ομότιμος Καθηγητής κ. Γιάννης Πανούσης.
Οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν με τη βιβλιοπαρουσίαση του βιβλίου του Μπάνε Πρέλεβιτς την Πέμπτη 30 Μαΐου και ώρα 19:00 στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Κομοτηνής.
Η επίσημη Τελετή Έναρξης θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 31 Μαΐου 2024 και ώρα 19:30 στο Αμφιθέατρο «Γ. Παπαδριέλλης» του Τ.Ε.Φ.Α.Α. του Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιου Θράκης, κατά τη διάρκεια της οποίας θα βραβευτεί η Εθνική Ομάδα Υδατοσφαίρισης στο πρόσωπο του Προέδρου της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (ΚΟΕ) κ. Κυριάκου Γιαννόπουλου, με την παρουσία των δυο Ομοσπονδιακών προπονητών των Εθνικών Ομάδων Ανδρών και Γυναικών κ.κ. Θεόδωρου Βλάχου και Αλεξίας-Άννας Καμμένου, διακεκριμένων αθλητριών και εμβληματικών αθλητών όπως  είναι ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού κος Γεώργιος Μαυρωτάς, ο οποίος συμμετείχε σε 5 Ολυμπιακούς Αγώνες, 4 Παγκόσμια Πρωταθλήματα, 8 Πανευρωπαϊκά Πρωταθλήματα και 5 Παγκόσμια Κύπελλα ενώ από το 1995 ως το 2000 ως αρχηγός της Εθνικής Ομάδας κατέχει το ρεκόρ συμμετοχών για τα ομαδικά αθλήματα στην Ελλάδ α με 511 συμμετοχές στην Εθνική Ομάδα Ανδρών Υδατοσφαίρισης.

(φωτο αρχείου)
Με το «Βραβείο Νίκος Σαμαράς», θα βραβευτεί ο χρυσός Ολυμπιονίκης της Ενόργανης Γυμναστικής Δημοσθένης Ταμπάκος, ένας εξαίρετος αθλητής και άνθρωπος, που έχει αναδειχθεί ως ένα από τα λαμπρότερα ονόματα στην Ενόργανη Γυμναστική, επιτυγχάνοντας την υψηλότερη αναγνώριση σε διεθνές επίπεδο. Η εντυπωσιακή του πορεία περιλαμβάνει την κατάκτηση χρυσού και αργυρού μεταλλίου ως Ολυμπιονίκης στο αγώνισμα των κρίκων σε Αθήνα (2004) και Σίδνεϋ (2000) αντίστοιχα, κατατάσσοντάς τον ανάμεσα στους κορυφαίους αθλητές στην ιστορία του αθλήματος στη χώρα μας και όχι μόνο.
Οι ενδιαφερόμενοι επισκέπτες μπορούν να παρακολουθήσουν τις εργασίες του Συνεδρίου δηλώνοντας συμμετοχή στην ιστοσελίδα: www.icpess.gr ή να επικοινωνήσουν με τη Γραμματεία του συνεδρίου τηλεφωνικά στο 25410 83370 και ηλεκτρονικά στο info@enaevents.gr.

Το πλήρες πρόγραμμα του συνεδρίου βρίσκεται αναρτημένο στην ιστοσελίδα: https://icpess.gr

Η συνέντευξη τύπου θα γίνει την Τετάρτη 29 Μαΐου 2024, στις 11.30 π.μ. στην Αίθουσα Συνεδριάσεων των εγκαταστάσεων της Σ.Ε.Φ.Α.Α.-Δ.Π.Θ. στην Πανεπιστημιούπολη.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό