Δράμα:  Διαγωνισμός Φωτογραφίας  και ξενάγηση στα οινοποιεία της πόλης,  με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Οινοτουρισμού

Δράμα: Διαγωνισμός Φωτογραφίας και ξενάγηση στα οινοποιεία της πόλης, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Οινοτουρισμού

Παγκόσμια Ημέρα Οινοτουρισμού και τα  Οινοποιεία της Δράμας πρόκειται να δεχθούν επισκέπτες την Κυριακή και να τους ξεναγήσουν  στις εγκαταστάσεις τους

Στο πλαίσιο αυτό, διοργανώνεται διαγωνισμός φωτογραφίας, στον οποίο οι συμμετέχοντες καλούνται να φωτογραφίσουν και να δημοσιεύσουν υλικό στο instagram & facebook από την επίσκεψη τους στα Οινοποιεία της Ένωσης, με θέμα οτιδήποτε τους φανεί ενδιαφέρον και έχει τα χρώματα του κρασιού και του αμπελιού.

Δικαίωμα συμμετοχής στον διαγωνισμό, έχουν όλοι οι επισκέπτες που έχουν συμπληρώσει το 18 έτος, ενώ η συμμετοχή είναι ελεύθερη και δωρεάν.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμμετέχουν στο διαγωνισμό με έως πέντε (5) φωτογραφίες, ενώ δεν επιτρέπεται η συμμετοχή στο διαγωνισμό με φωτογραφίες που ανήκουν στο διαδίκτυο.

Επιπλέον, οι ενδιαφερόμενοι δεν μπορούν να συμμετέχουν στον διαγωνισμό και με δικές τους φωτογραφίες αρχείου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι φωτογραφίες θα πρέπει να συνοδεύονται από το hashtag  #winetourism23photo και το όνομα του οινοποιείου που ανήκει στην “Ένωση Οινοποιών Βορείου Ελλάδος”.

Τα αποτελέσματα του διαγωνισμού θα ανακοινωθούν έως τις 15 Νοεμβρίου, ενώ τα έργα που θα διακριθούν θα κοινοποιηθούν στα κοινωνικά δίκτυα της Ένωσης.

Στις φωτογραφίες δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιηθεί πρόσωπο το οποίο δεν έχει δώσει την έγκριση δημοσίευσης της φωτογραφίας του.

Οι πέντε πρώτοι νικητές αφού ανακοινωθούν θα λάβουν από τρεις φιάλες με κρασιά της Ένωσης των “Οινοποιείων Βορείου Ελλάδος”, ενώ η παραλαβή τους θα γίνει κατόπιν συνεννόησης.

Το πρόγραμμα στην περιοχή μας

Αξίζει να θυμίσουμε το πρόγραμμα της διαδρομής του «Κρασιού του Διονύσου» στο Νομό Δράμας όπου θα συμμετέχουν τα  παρακάτω Οινοποιεία:

– Κτήμα Βιβλία Χώρα στο Κοκκινοχώρι Καβάλας.

– Nico Lazaridi στην Αγορά Δράμας με πρόγραμμα, την Κυριακή 12 Νοεμβρίου. Το οινοποιείο θα είναι ανοιχτό και επισκέψιμο από τις 11.00 έως 17.00 το απόγευμα. Για την συγκεκριμένη ημέρα θα υπάρξουν ξεναγήσεις ανά μισή ώρα, για όλους τους επισκέπτες μια δωρεάν γευσιγνωσία 5 οίνων, έκπτωση 25% σε όλες τις τρέχουσες εσοδείες και special πακέτα με δώρα. Τηλέφωνα: 25210 82049-51, 6976 333740 – Shop-tourism@nicolazaridi.gr

Ξεναγήσεις κάθε μισή ώρα, 11:00-16:00 (τελευταία ξενάγηση).

– Κτήμα Παυλίδη στα Κοκκινόγεια Δράμας.

– Domaine Costa Lazaridi – Κτήμα Κώστα Λαζαρίδη 3 ημέρες.

Για ακόμα μια χρονιά το Οινοποιείο συμμετέχει στην παγκόσμια ημέρα Οινοτουρισμού την Κυριακή 12 Νοεμβρίου στους επισκέψιμους χώρους του Κτήματος Κώστα Λαζαρίδη στην Αδριανή Δράμας. Ωράριο λειτουργίας 11:00-15:00 και 16:00 (τελευταία ξενάγηση). Ξεναγήσεις πραγματοποιούνται κάθε μισή ώρα.

Παράλληλα ανοίγει τις πόρτες του το Κτήμα Οινότρια Γη & το Μουσείο Οίνου-Κώστα Λαζαρίδη, στο Καπανδρίτι Αττικής. Ωράριο λειτουργίας – Ξεναγήσεις & γευσιγνωσίες – Είσοδος ελεύθερη. Ωράριο λειτουργίας 11:00-15:00. Θα πραγματοποιηθούν 2 ξεναγήσεις 11:30 & 13:30, για προκράτηση θέσης οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν στο 22950 52213.

Στις γευστικές δοκιμές στα οινοποιεία, αναζητείστε την ευκαιρία να ενημερωθείτε για την πορεία του τρύγου 2023, ίσως μάλιστα με τη δυνατότητα γευστικής δοκιμής από τις δεξαμενές.

Σίγουρα θα δοκιμάσετε τις τρέχουσες σοδειές, ενώ δεν λείπουν προτάσεις από αρκετά οινοποιεία για κάθετες γευσιγνωσίες με παλαιωμένους οίνους.

Πηγή: proinos-typos.gr

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό