Δράσεις για την Ευρωπαϊκή Ημέρα Συντήρησης της Πολιτιστικής Κληρονομιάς στο Αρχαιολογικό Μουσείο και στο Βυζαντινό Κάστρο Κομοτηνής

Δράσεις για την Ευρωπαϊκή Ημέρα Συντήρησης της Πολιτιστικής Κληρονομιάς στο Αρχαιολογικό Μουσείο και στο Βυζαντινό Κάστρο Κομοτηνής

Το Τμήμα Συντήρησης της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ροδόπης, στο πλαίσιο του εορτασμού της Ευρωπαϊκής Ημέρας Συντήρησης της Πολιτιστικής Κληρονομιάς, όπως ανακοινώνει, θα πραγματοποιήσει δύο δράσεις στο Αρχαιολογικό Μουσείο Κομοτηνής και στο Βυζαντινό Κάστρο Κομοτηνής.
(φωτο: Βυζαντινό κάστρο Κομοτηνής)
Οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν το επάγγελμα του συντηρητή και να ενημερωθούν για τα ζητήματα της φθοράς των υλικών κατασκευής του μνημείου, ενώ θα παρουσιαστούν οι επεμβάσεις συντήρησης που εφαρμόστηκαν σε επιλεγμένα νέα ευρήματα από το Βυζαντινό Κάστρο Κομοτηνής.
Η δράση θα συνοδεύεται από οπτικό υλικό για την ολοκλήρωση της εμπειρίας των επισκεπτών και θα συζητηθούν ζητήματα δεοντολογίας της επιστήμης και του επαγγέλματος.
(φωτο: Αρχαιολογικό Μουσείο Κομοτηνής)
Το Προσωπικό της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ροδόπης που θα αναλάβει την υλοποίηση της δράσης αποτελείται από τους: Ευαγγελία Λαϊνίδου – Τμηματάρχης Συντήρησης, Γιώργο Ευφραιμίδης – Αρχιτέκτων Μηχανικός του έργου, Στέλλα Καλτσογιάννη – Αρχαιολόγος του έργου, Μαρία Λαγαμτζή – Συντηρήτρια αρχαιοτήτων του έργου.

Οι δράσεις θα πραγματοποιηθούν:

α) στις 10 Οκτωβρίου 2023 και ώρες 09:00-12:00 σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο περιοχής Βυζαντινού Φρουρίου Κομοτηνής και
β) στις 12 Οκτωβρίου 2023 και ώρες 12:00 – 15:00 σε συνεργασία με το Εργαστήριο Λαογραφίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας του Τμήματος Ιστορίας – Εθνολογίας του Δ.Π.Θ. στα πλαίσια του μαθήματος «Μουσεία και Λαϊκός Πολιτισμός: Ζητήματα Διαχείρισης», που διδάσκει η Επίκουρη Καθηγήτρια Λαογραφίας του ΤΙΕ κ. Νάντια Μαχά.
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό