Έφυγε από τη ζωή ο Κομοτηναίος καρδιολόγος Βασίλης Λούρμπας- αντιπεριφερειάρχης Υγείας ΑΜΘ και αντιπρόεδρος ΔΣ του Γ. Σ. Νοσοκομείου Κομοτηνής- Το Ψήφισμα του Ιατρικού Συλλόγου Ροδόπης

Έφυγε από τη ζωή ο Κομοτηναίος καρδιολόγος Βασίλης Λούρμπας- αντιπεριφερειάρχης Υγείας ΑΜΘ και αντιπρόεδρος ΔΣ του Γ. Σ. Νοσοκομείου Κομοτηνής- Το Ψήφισμα του Ιατρικού Συλλόγου Ροδόπης

Ψήφισμα εξέδωσε ο Ιατρικός Σύλλογος Ροδόπης με αφορμή την απώλεια του προέδρου του,  Βασίλη Λούρμπα:

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιατρικού Συλλόγου Ροδόπης συνήλθε εκτάκτως μετά τη θλιβερή αναγγελία της απώλειας του αγαπητού μας Προέδρου Βασίλη Λούρμπα, γνωστού Καρδιολόγου της πόλης μας. Ο Πρόεδρός μας, Βασίλης Λούρμπας προσέφερε σημαντικό έργο τόσο στον Ιατρικό Σύλλογο όσο και στο Νομό Ροδόπης, εργαζόμενος αόκνως μέχρι την τελευταία στιγμή της ζωής του για την καλύτερη υγεία των συμπολιτών μας. Ήταν, είναι και θα είναι Πρόεδρός μας, να σημειωθεί ότι εξελέγη Πρόεδρος του Συλλόγου μας δύο φορές. Δεν θα ξεχάσουμε το ήθος του, την μετριοφροσύνη του, την επιστημοσύνη του, την συνέπειά του και την εργατικότητά του. Ήταν σοφός και δίκαιος στην εκτέλεση των καθηκόντων του. Θα τον θυμόμαστε σαν φωτεινό φάρο που μας οδήγησε και μας οδηγεί σωστά στο δύσκολο έργο μας, δηλαδή στην προσφορά προς τον συνάνθρωπο. Γενικά υπήρξε επιστήμων και άνθρωπος μαζί, ένας εξαίρετος συνδυασμός.  Υπηρέτησε την ειδικότητα της Καρδιολογίας για πάνω από 30 χρόνια στη Ροδόπη με επιτυχία στο έργο του. Επίσης διετέλεσε Αντιπρόεδρος στο Διοικητικό Συμβούλιο του Γενικού Νοσοκομείου Κομοτηνής και Αντιπεριφερειάρχης Υγείας στην Περιφέρεια της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιατρικού Συλλόγου Ροδόπης εκφράζει τη βαθιά του θλίψη και οδύνη για τον θάνατο του αγαπητού Προέδρου μας Βασίλη και αποφασίζει ομόφωνα:

Να εκφράσει τα συλλυπητήρια του Ιατρικού Συλλόγου στην οικογένεια του εκλιπόντος.

Να διοργανώσει εκδήλωση επιστημονικού περιεχομένου στη μνήμη του.

Να καταθέσει στεφάνι εκ μέρους του συλλόγου στη σορό του.

Να δημοσιευτεί το παρόν στον τοπικό τύπο και στη ιστοσελίδα του ΙΣΡ.

Να παρακολουθήσει σύσσωμο την κηδεία του εκλιπόντος.

Να προβεί σε δωρεά 1000 ευρώ στο ίδρυμα ανιάτων στη μνήμη του.

Βασίλη, θα σε θυμόμαστε για πάντα. Καλό σου ταξίδι!”

Να σημειώσουμε πως ο ιδιαίτερα αγαπητός στην κοινωνία της Κομοτηνής, ιατρός-καρδιολόγος Βασίλης Λούρμπας που  ήταν αντιπεριφερειάρχης Υγείας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης κι αντιπρόεδρος ΔΣ του Γενικού Νοσοκομείου Κομοτηνής «Σισμανόγλειο», τις τελευταίες ημέρες έδινε κι αυτός μάχη  και προσπαθούσε να συνδράμει  στη διαχείριση των πύρινων μετώπων στην Θράκη.

Περίπου μία εβδομάδα πριν υπέστη βαρύ εγκεφαλικό επεισόδιο από το οποίο δεν μπόρεσε να συνέλθει. Σήμερα Πέμπτη 31 Αυγούστου άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία μόλις 64 χρόνων.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό